blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

rupsrolstoelen?

2 reacties
rupsrolstoelen?

eric reageerde gisteren dat ie wel eens een strandrolstoel had gezien. ik ook en sorry maar ik ga echt niet in zo'n knalgeel monster het strand op. dat ik andersvalide ben is duidelijk, maar dat hoeft men niet al op een kilometer afstand te zien. er schijnen ook van die brede wielen, in een bescheidener kleur, te zijn, die je op je duwrolstoel kunt klikken. heb er al diwijls naar gezocht, maar kan niet vinden hoeveel ze kosten. en al heb je nog zulke brede wielen, daarmee is het drempelprobleem nog niet opgelost.

ik heb trouwens gezien dat er een soort uitklaphellinkjes bestaan, die je zelf mee kunt nemen voor onderweg. maar de vraag blijft waarom geen rolstoelen maken, die overal op en door kunnen. mijn laatste idee is een rolstoel met rupsbanden. in oorlogsfilms zie ik wel eens tanks met rupsbanden overal doorbanjeren.  in mijn fantasie zie ik opeens zo'n klein tankje in mijn huiskamer staan Lachend dan wil ik wel een paarse en word ik een vrouwelijke versie van herr grüber uit allo allo. ik word nog eens wereldberoemd met mijn ideeën.

gisteren kreeg ik al puzzelend nog een ander inzicht. over een bepaalde religie, die het gebruik van condooms  in afrika verbiedt en daarmee een middel om aids te voorkomen. ongeveer 30 jaar terug werden we geconfronteerd met deze nieuwe, dodelijke ziekte en wat doet de kerkelijke overheid. die bedenkt geen nieuwe oplossingen, zelfs geen oude. die past gewoon regels toe die al lang hun nut verloren hebben. sorry, ik wil geen mensen kwetsen, die deze kerk aanhangen, maar ik begrijp dat stilstaan in een veranderende wereld niet.

vanmiddag heb ik extra thuiszorg, eens in de 2 weken een extra middag. misschien ga ik wel mee als ze poof uitlaat. het is te mooi weer om binnen te blijven, als je kan geniet er van. tot morgen. 

 

2 reacties

toen ik gisteren de reaktie van eric las, dacht ik bij mezelf dat als ik anders valide was nooit in zo'n strandrolstoel zou plaatsnemen, ik schatte in dat jij het zelfde zou zeggen...nooit eerder zo'n afschuwelijke stoel gezien, inderdaad, hoe vestig je de aandacht op je anders zijn beter dan in zo'n stoel. Ik ben van mening dat je iets met je gedachten moet doen met betrekking tot het bedenken/ uitvinden van een andere/betere rolstoel, denk dat er veel mensen mee geholpen zouden zijn. groetjes nancy
nurse-nance

18 March 2009 om 13:58

Misschien moeten we juist opvallen ( dacht de ontwerper)..kan iedereen plaats maken voor ons..Jammer dat er geen hoorn op zit, zouden we onze komst aan kunnen kondigen vooraf.

Nee, De Paus en zijn kliek ( sorry voor mijn woordgebruik).. schande. Dan liever zo'n rolstoel.

buitenkans

18 March 2009 om 15:55

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.