blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

inzicht

7 reacties

ben nog steeds bezig met puzzelen en kom daarmee ook tot nieuwe inzichten. dit weekend heb ik b.v. bedacht dat het vreemd is dat sinds de rolstoel is uitgevonden er zo weinig aan verbeterd is. en daarmee bedoel ik dan het rollen zelf. ik heb twee rolstoelen en allebei zijn aangepast aan mijn lichaam, dat kun je allemaal instellen. nou ja ik niet, maar de monteurs. maar zodra ik de weg op ga kom ik allerlei obstakels tegen. ben nu wel aktief in een toegankelijkheidscommissie, maar zouden ze niet beter de rolstoelen aanpassen in plaats van de omgeving?

mijn duwrolstoel b.v. heeft heel smalle wielen. een dagje brugge, gent of antwerpen zit er daarom voor mij niet in, want de rustieke kinderkopjes zijn een crime met zo'n duwrolstoel. mijn electrische rolstoel heeft bredere wielen en als ik met een rolstoelbus meedurf zal ik die belgische steden eens onveilig maken. maar ook die rolstoel heeft nadelen, je kunt er geen drempeltjes mee over. dat kan dan met die duwer weer wel. eigenlijk zouden ze eens een soort hoovercraftrolstoel moeten uitvinden. dan hoeven ze niet steeds alle trottoirs en winkels en restaurants en zo aan te passen. dan kun je gewoon overal door en over zoeven. dus mocht een of andere uitvinder hier brood in zien, je mag mijn idee gebruiken Smile misschien win je er de wedstrijd "de beste uitvinding van nederland"mee, mijn zegen heb je.

ik was net buiten en heb even de rioleringswerkzaamheden geïnspecteerd. ze moeten enkel nog de rijweg herstraten, de trottoirs, goten en zelfs perkjes zijn al klaar. en dan kunnen ze beginnen aan de andere helft van de straat. zal dus nog even in het lawaai zitten, omdat ik bij het kruispunt woon.  ik wens jullie een mooie dinsdag en tot morgen. 

 

7 reacties

Kun je als ervaringsdeskundige de rolstoelfirma's niet een mailtje sturen? groeten Izerina
izerinalin

17 March 2009 om 13:16

Hey Roos....moet wel een beetje lachen(goed bedoeld) om je blogje....een hoovercraftrolstoel....maar snap wel wat je ermee wilt zeggen...waarschijnlijk zijn de kosten voor zo een stoel ook minder dan wat ze nu doen,alleen...ik denk niet dat die alleen voor rolstoelgebruikers wordt gedaan....ook mensen die wat moeilijk ter been zijn heeft last van opstakels.Dus eer die stoel is uitgevonden,heb je hopelijk al vele malen profijt mogen hebben van de verbeteringen overal. groetjes Gerda
Gerda2307

17 March 2009 om 13:30

helemaal gelijk, gerda, ik ging even alleen van mezelf en lotgenoten uit. we krijgen hier nu mooie verlaagde trottoirs, maar het zal niet lang duren of er worden paaltjes bij geplaatst om de fietsers te weren. daarom: hoovercraftrollators en -rolstoelen Smile
wilgenroosje

17 March 2009 om 13:35

Dank voor jet antwoord Roos....weet je....die paaltjes,das natuurlijk een crime voor rolstoelgebruikers,eigenlijk zouden die paaltjes een soort van passysteem moeten hebben,dat de fietsters er niet door kunnen maar jullie wel of een soort slagboomeffect zeg maar....tja....het zijn ideeën die naar boven komen als ik jou ervaringen lees.
Gerda2307

17 March 2009 om 14:46

 

Mooi idee met die hovercraftrilstoel, wie weet, zien we je nog eens voorbij komen zoeven.

Mooie dag, Trien.

my.

17 March 2009 om 14:58

Ik ga dan voor die hoovercraftrolstoel....denk een in, zweven en zoefen.....Je zou ook best opzichter kunnen  zijn, denk ik nu....nee zo gek nog niet.

Mooi weertje hè

buitenkans

17 March 2009 om 15:28

Succes met je rolstoel actie.

Ik heb wel eens een strand rolstoel gezien, en die heeft heel brede grote wielen.

ERIC221

17 March 2009 om 16:37

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.