blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

kinderwereld

3 reacties

tilly schreef deze week over kinderen, die ontdekkingsreizigers waren. dit weekend  kreeg ik ook te maken met avontuurlijke kinderen. levensgevaarlijk. zaterdagmorgen zag ik een jongetje lopen langs de diepe put in de zijstraat. zaterdagmiddag keek ik even buiten en zag 5 jongetjes aan komen lopen. eentje klom over de afrastering en wilde naar de put toe. de anderen riepen: dat mag niet, dat mag niet, kom terug. gelukkig deed hij dat. maar gistermiddag was hij terug met een ander vriendje, ze hadden allebei een lange stok bij zich en porden in de wanden van de put. spannend Fronsen

mijn dochter vertelde gisteren dat er twee kleine meisjes hadden aangebeld en gevraagd hadden of ze de hond mochten uitlaten.  toen ze zei dat ze alleen een konijn heeft, wilden ze binnenkomen om naar het konijn te kijken. dochter zei dat het konijn sliep, dus dat dat niet ging. ze vertelde dat ze het gevaarlijk vond, dat die kinderen zomaar bij vreemde mensen binnen wilden stappen. dat is het ook. kinderen leven in een kinderwereld en zien geen gevaren. ze zijn wel bang voor niet bestaande monsters, maar dat ook vriendelijke mensen niet altijd iets goeds in de zin hebben, moeten ze nog leren. hopelijk niet door ervaring.

nadat ik gisteren gezocht had naar de betekenis van rommelkrediet (bedankt eric voor de duidelijke uitleg) besloot ik de middag te wijden aan de belastingpapieren van ex en mij. ondanks dat ik het niet moeilijk vind en het op de pc invullen helemaal een makkie is, stel ik het toch altijd uit. nu is het klaar, volgend weekend nog invullen voor dochter en het zit er weer op.

ik krijg maar ongeveer de helft terug van wat ik vorig jaar kreeg. de bezuinigingen op chronisch zieken en gehandicapten worden pijnlijk duidelijk. de gemeente had al gesneden in de bijzondere bijstand en nu de rijksoverheid nog in de ziektekosten, dus in de verte zie ik de voedselbank al opdoemen. en daar moet je het ook niet meer van hebben, want die hebben niks meer. nu valt het voor mij persoonlijk nog steeds mee hoor, ik drink nog steeds douwe egberts zilvermerk koffie Smile, maar van mij mag nu best een andere bevolkingsgroep eens inleveren.

al met al is de nieuwe werkweek weer begonnen, voor degenen die kunnen werken geniet er van. tot morgen. 

 

3 reacties

 

Dag Roosje,

Ja, kindjes zien geen gevaar, jammer, maar ook een onbezorgde jeugd is fijn.

En wat zeg je dat mooi: Voor degenen die kunnen werken, Daar sta je niet altijd bij stil he, maar je hebt helemaal gelijk. Je mag blij zijn dat je kan werken. En momenteel dat je werk hebt.

Fijne dag, Trien.

my.

09 March 2009 om 12:24

Ja vreemd he,dat er juist op de aftrek van ziektekosten bezuinigd wordt. Zou men in de regering wel beseffen hoeveel al die extra eigen bijdragen,kosten van medicijnen enz bij elkaar opgeteld zijn? Volgend jaar wordt het nog erger. Groeten Izerina
izerinalin

09 March 2009 om 12:44

Vanmorgen las ik een collom waarin iemand schreef, bonussen alleen nog in de gezondheidszorg, het sprak me wel aan. Ik denk aleen niet dat het gebeurt. Dag Rosa.
buitenkans

10 March 2009 om 13:18

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.