blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

herinneringen

4 reacties

het menselijk brein zit toch raar in elkaar, vooral het mijne. d.w.z. ik verwonder me vaak hoe dat omgaat met herinneringen. van veel gebeurtenissen herinner ik me de kleinste details, maar ik herinner me zelden het gevoel dat met die gebeurtenis samenging. zo weet ik nog precies welke kleding ik droeg naar de crematie van mijn beste vriendin, maar niet meer het verdriet dat ik had.

maar soms brengt een kleur, een geur, een geluid opeens een gevoel naar boven, waarvan ik weet dat het een herinnering is. maar dan kan ik niet precies  plaatsen aan wat. de kerkklokken, die ik vanmorgen hoorde, is zo'n geluid vol herinneringen. in mijn vroege jeugdjaren woonde ik vlakbij die kerk en het geluid geeft me een veilig gevoel. een herinnering aan een tijd, die misschien helemaal niet zo leuk was voor de mensen rondom me, maar wel voor mij. ineens schiet me iets grappigs te binnen. er waren weinig kinderen, die zelf een schommel hadden. ik had er eentje in de schuur en verhuurde hem eens aan mijn buurjongetje, 5 cent voor een hele middag. rijk ben ik er niet van geworden, haha. ik geloof dat hij ook maar 1 keer hoefde te betalen.  het geld deed ik in een lucifersdoosje, waarin ik spaarde voor een speedboot. verder dan 12 cent ben ik nooit gekomen.

gisteren was een leuke dag. we zijn 's middags een heel eind wezen toeren in het autootje, dat dochter sinds een maand bezit. we gingen op sneeuwklokjesjacht, maar vonden er nog geen. ook geen lammetjes in de wei, wel hele dikke schapen. het mooie van de seizoenen hier is, dat je weet dat het er zit aan te komen. ieder jaar opnieuw. 's avonds hebben we stamppot rauwe witlof gegeten, precies zoals ik het vroeger zelf maakte.  de ingredienten zijn eenvoudig, maar de bijzondere smaak komt door de volgorde waarin je de ingredienten mengt. er staat nog een restje in de koelkast, dat eet ik vanavond koud op, want dat vind ik lekker.

de rest van de zondag ga ik nuttig besteden, ik wens jullie een mooie dag toe en tot morgen. 

 

4 reacties

uitwles3sylvia.jpg picture by Wilda-01 Een fijne dag, Liefs wilda
Zeeuwse dame

01 February 2009 om 12:25

Hé, dat zou ik ook kunnen proberen... Mijn zondag nuttig besteden...

annemie

01 February 2009 om 12:46

Zo vroeg ik mij vanmorgen af, of het beeld wat ik heb van de watersnoodramp, echt is, of dat ik het zomaar denk. Ik was toen zeven, en meen iets van opwaaiend water gezien te hebben vanuit ons huis.

Gek ja...mooie zondag Rosa.

buitenkans

01 February 2009 om 14:56

hier werkt het brein op een zelfde manier heb ik het idee, ik kan me van best ingrijpende gebeurtenissen wel de geuren, kleuren herinneren maar niet meer precies hoe het verdriet, onmacht of boosheid voelde, is dat om ons te beschermen? dat we anders een teveel aan gevoel in ons gedachten blijven houden?? of is het voor ons niet meer nodig dat we ons dat gevoel terug kunnen halen??  

wat goed van je dat je de zondag nog nuttig gaat besteden... ik heb me net onder de douche gesleept, was niet vooruit  te branden vandaag..nou ja moet ook kunnen...groetjes nancy

nurse-nance

01 February 2009 om 15:05

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.