blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

namen

6 reacties

vanmorgen las ik dat barones de reuter is overleden. ze heette marguerite, een echte baronessennaam vind ik. ze was met een baron getrouwd, ik weet niet of ze van geboorte ook barones was. maar haar ouders hebben er wel rekening mee gehouden dat ze dat ooit zou worden. als ik zo eens zie welke namen mensen tegenwoordig hun kinderen geven, heb ik de indruk dat de ouders vooral denken aan een toekomst voor hun kind als ster, sport, muziek of film. maar weinigen zullen denk ik denken of hopen dat hun kind later baron/es of prins/es wordt. kleine meisjes echter willen vaak danseres of prinses worden.  dan is het wel fijn als je een prinsessennaam hebt, want prinses truus klinkt niet. prins gerrit trouwens ook niet. maar dat is dan weer wel een goede naam om brandweerman of piloot te worden.

ja, ik zit wat te filosoferen. vanmorgen al om 8 uur aan mijn telefoontjes begonnen. tot nu toe is nog maar 1 ding geregeld, want de meeste kantoren beginnen pas om half 9 of 9 uur. antwoordapparaten zijn dan een uitkomst, behalve als je zo'n irritant pingelmuziekje te horen krijgt. op het moment zit ik te wachten tot de tweede me terugbelt.

mijn "verveel"dagje heb ik achteraf toch nuttig besteed. kon allerlei dingen weer eens goed op een rijtje zetten en dat was nodig. nu kan ik weer vooruit. ondertussen wat op msn gekletst met een belgische vriend, die 2 kindjes onder de 4 heeft en erg ondersteboven is van het gebeurde in belgie.  mijn dochter bleek 's avonds toch teveel afkickverschijnselen van internet te hebben, dus kwam ze ook nog even online. verder wat mails beantwoord, wat is dat toch een goeie uitvinding. om nog eens op reuters terug te komen, die werkten vroeger met postduiven om het nieuws uit europa te vergaren. als dat vandaag de dag nog zo zou zijn, bleef ik verstoken van post of anders moest de postduif wachten op de thuiszorg, haha.

ik wens jullie een goed begin van de week en tot morgen.

6 reacties

Eigenlijk weet je nooit waar je goed mee doet, ik bedoel met namen geven. Ineke...ik vind het een naam voor een kind, dan vind ik het mooi, maar nu...ineke van 62. Zie je dat het een beetje een parodie is, op kind zijn.

Ik ken een kindje dat heet Muis...Muis van Oranje Nassau ..het wordt niks. But than again, wie wil er nou dat z'n kind prinses wordt. Zie je Rosa, je moet het maar nemen zoals het komt.

buitenkans

26 January 2009 om 11:39

Hé Wilgenroosje, mijn prins heet wel Gerrit hoor !
Jopie Meerman

26 January 2009 om 11:39

 

Hoi Roosje,

Ja de meest vreemde namen kom je tegen. Ik ben denk ik wel heel ouwerwets hier in hoor. Prins of prinsses kan me niet schelen, gewoon een lekkere korte hollandse naam.

Wens je sterkte met die telefoontjes, ik moet er ook nog tweeObepaald

Groetjes, Trien.

my.

26 January 2009 om 13:01

 

Hoi Roos, wat zegt een naam nou, kijk naar de binnenkant en geef die een naam en ik denk dat iedereen een prins/prinses is de groeten en nog een fijne middag van de vuurtoren

Spreuken en gedichten

26 January 2009 om 13:44

je kunt ook gewoon je naam laten veranderen, dat deed laurentien ,of hoe je dat ook schrijven mag, toch ook..

Categorie

zuydnelis

27 January 2009 om 00:57

laatst zat ik in de wachtkamer bij de dokter ,daar hingen een heleboel geboortekaartjes op een prikbord.Iemand had zijn kind Jochie genoemd,ja wat moet je daar nu mee.

fijne dag .

chris 112

27 January 2009 om 12:13

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.