Vlissingsestraat

Hallo lieve mensen. Elke week post ik hier over mijn verleden, heden en toekomst betreffende Oost-Souburg. Daar woonde ik van 1973 tot 1983, in de Vlissingsestraat. Tot 1985 ging ik daar naar de J.H. van Daleschool. Klasgenoten of dorpsgenoten mogen meeschrijven. Ik wil graag verbinden, met mijn geboorteplaats. Groetjes - Jos Houtzager

Het beukhok

2 reacties

Ik zit op de J.H. van Daleschool in Oost-Souburg, in de 2e klas. Als ik 's ochtends bij school ben gaan we eerst op de muur aan de rechterkant, een tennisbal gooien. Een klasgenoot gooit dan de bal en wij staan klaar om te vangen. Degene die vangt, is weer aan de beurt. Jammer dat de schoolbel zo snel gaat. We krijgen les en aan het einde van de ochtend is het pauze. Alle klassen hebben tegelijk pauze. Mijn broer is 4 jaar ouder dan ik, zit in de 6e klas.

Leuk joh in de pauze, behoorlijk druk. Er is een grote muur, met als het ware nog een muur erin. Je kan er net in staan, we noemen het 'Het beukhok'. Wij gaan er met onze klas in staan en hogere klassen proberen ons er uit te trekken/duwen. Als zij winnen, blijven zij weer staan en proberen wij er weer in te komen. Vandaag is er een jongen uit de 6e klas, die mij wat hardhandig eruit probeert te trekken. Ik ga zijn naam hier niet noemen. Mijn broer ziet het en komt onmiddelijk voor me op. Hij geeft de jongen een knal voor zijn kop. 'Ai', dat had wat mij betreft niet gehoeven.

Hey, de bel gaat alweer ... jeetje ... wat is deze pauze snel voorbij ... frown

 

Klas 3 J.H. van Daleschool

2 reacties

Leuke schoolherineringen!

Toos van Holstein

12 October 2021 om 16:32

cool

 

Jos Houtzager

13 October 2021 om 10:09

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.