Wat mijn gedachten vertellen.

Soms schuifelen er flarden van gedachten door je hoofd. Wat kan je er mee? Opschrijven en het mensdom mee laten lezen. Welkom in mijn stukjes.

Plaatjes

1 reactie
Plaatjes

Regelmatig schrijf ik mijn stukjes. Daarbij probeer ik een bijpassende illustratie te vinden. Wat me opvalt dat het gewenste plaatje altijd ergens onderaan staat in mijn afbeeldingenmap. Alsof die prentjes immer beginnen met letters aan het eind van het alfabet. Je moet steeds tot onderen zoeken voor je ze vind. Regelmatig wat weggooien kan ook weleens helpen. De naam veranderen dat aanvangt met een letter uit het begin van die reeks lukt niet, dat moet je weer laten volgen door een cijfer.

 

De bewuste afbeelding zal dan nèt een hoog getal hebben!

1 reactie

Zelf parkeer ik alle foto's die ik op mijn weblog plaats in Photobucket. Op die manier nemen ze geen ruimte in op je weblog.

Helaas is Photobucket onlangs "verbeterd" en ook al zet je bij je instellingen dat de laatst geuploade foto bovenaan moet komen, kan hij zomaar ergens onderaan of in het midden terecht komen. Dit ligt aan de EXIF-gegevens van de afbeelding die je gebruikt.

Tegenwoordig verwijder ik dus van afbeeldingen die ik wil plaatsen de EXIF-gegevens met XnView, een gratis programma.

Ik heb contact gehad met Photobucket en degene met wie ik mailde vond dit ook geen verbetering. Hij had alleen zijn bazen nog niet kunnen overtuigen Knipoog

Ik weet niet hoe jij hier afbeeldingen invoegt, maar het zou dus aan die EXIF-gegevens kunnen liggen en dan helpt het wijzigen van de naam van de afbeelding inderdaad niet.

Hier kun je XnView downloaden en een handleiding vinden:  http://moderators.seniorennet.be/Handleiding/Handleiding_XN_View.pdf

Als je de EXIF-gegevens wilt verwijderen dan selecteer je de Afbeelding. Daarna kies je Bewerken - Metadata - Verwijder EXIF-gegevens, en sla je de "nieuwe" afbeelding op.

Misschien dat het bij jouw manier van afbeeldingen invoegen anders werkt, maar dan hebben de mensen die ook Photobucket gebruiken hier misschien iets aan Lachend

tiscrea ©

12 May 2013 om 13:34

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.