Wat mijn gedachten vertellen.

Soms schuifelen er flarden van gedachten door je hoofd. Wat kan je er mee? Opschrijven en het mensdom mee laten lezen. Welkom in mijn stukjes.

Zwerfvuil

1 reactie
Zwerfvuil

De ziekte van onze weggooi-maatschappij. Vanmorgen vroeg ging ik met mijn vrouw op weg voor een stempelrit. In de bebouwde kom lagen overal de restanten van een losbandig weekeinde. In keurig geschoren hagen of op nette straten. Lege blikjes en zakken waarin kraakverse producten gezeten hebben. Veelal van een snel-eet-keten. Wat me altijd opvalt is dat zolang zo'n blikje of zakje vol is het kilometers lang meegedragen kan worden, maar zodra de inhoud verwerkt is kan men het nog geen meter bij zich velen. Dus hup weg ermee, na mij de zondvloed. Zelfs als men in een auto zit wordt het ver weg geworpen. Geen vuil in mijn gemotoriseerde kuil.

Blijf mij een (nu aangepast) oud-rijmpje bij: laat niet voor het aangenaam verpozen, de straat de schillen en de dozen.

1 reactie

Goede middag. Hebben ze bij u geen zwerfvuil ploeg die het opruimd? Hier wel, daar hebben ze mensen met een beperking voor en die ruimen alles netjes op. En ik werk ook met een beperking, maar kan alleen maar zitten werk doen. En ik gooi niets op straat, want dan kunnen m'n collega's het opruimen. En wie weet kan u ook een opruim team opzetten? Een fijne zondag. Groetjes Conny. Verbaasd
conny laat jullie weten.......

02 September 2012 om 15:12

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.