Wat mijn gedachten vertellen.

Soms schuifelen er flarden van gedachten door je hoofd. Wat kan je er mee? Opschrijven en het mensdom mee laten lezen. Welkom in mijn stukjes.

Op de fiets

0 reacties

Mijn jongste kleindochter is acht en die wilde ook weleens met opa fietsen. Dat klonk hem als muziek in de oren. Het kind was met haar fiets nog niet buiten de grote stad geweest. 'We gaan wel 30 km fietsen?', was zijn waarschuwing. 'Oh, maar dat kan ik wel' klonk het overmoedig.

Op een mooie warme dag in mei vertrokken we. Boterhammen en snoep in haar ene zijtas, regenjack (we blijven het weer wantrouwen) en een fles met water in de andere. Ze was klaar voor de strijd.

Eerst langs de 'zoute' kant van de zeedijk met de wind tegen. Na 7 km begon ze te piepen dat ze al moe was, maar opa negeerde dat. Even later zong ze het hoogste lied. De dijk over en de polder in. Dat was zo stil, mooie bermen met fluitekruid en bomen in hun lentetooi. Ieder bankje werd benut om even de dorst te lessen.

Na 30 km waren we weer thuis en ze had zoveel gezien en indrukken opgedaan. Haar boterhammen waren op, evenals het water.

Opa glunderde vol trots: ze had het toch maar mooi volbracht.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.