De Verbazing

Welkom bij De Verbazing. Ik ben Bert van Nispen. Heeft u geen mening maar wilt u er graag een? Misschien is de mijne iets voor u, hij is gratis. Op De Verbazing publiceer ik een selectie van oude en nieuwe artikelen, columns, notities, gedichten, brieven en andere schrijfsels, die in de loop der jaren uit mijn hoofd zijn gevloeid en op papier of beeldscherm terecht zijn gekomen. Veel plezier met het lezen ervan.

Stichting voor hulp aan slachtoffers van Rutte

0 reacties

Ik stel voor dat we een stichting beginnen voor hulp aan de slachtoffers van Rutte. Een fonds, waarin via giro 555 geld kan worden gestort en waaruit de slachtoffers kunnen worden gecompenseerd én waarmee hulpacties kunnen worden gefinancierd.

Natuurlijk zijn de duizenden gezinnen die door Rutte kapot zijn gemaakt met de toeslagenaffaire een grote groep binnen zijn slachtoffers.

Maar ook het defensiepersoneel met een Afghaans paspoort dat zo maar aan hun lot is overgelaten. Toen ze nodig waren als tolk of kok, werden ze gewaardeerd, maar toen ze niet meer nodig waren zijn ze gewoon voor de leeuwen van een islamitische terreurgroep gegooid.

Dat de coronaramp ons overkwam, een ramp qua aantal doden meer dan tien keer zo groot als de watersnoodramp van 1953, kan Rutte niet worden verweten. Wel, dat het aantal slachtoffers onnodig hoog is opgelopen. De nabestaanden van de meer dan 20.000 mensen die zijn overleden door Corona én de talloze, ook jongere, mensen die blijvend letsel aan een corona-besmetting hebben overgehouden zijn slachtoffers van Rutte. Hij liet immers telkens economische belangen voorgaan boven de volksgezondheid. Vier of vijf keer werden de maatregelen versoepeld, waarna weer een nieuwe golf opkwam.

En wat te denken van Humeyra? Een Turks kind klopte bij de politie aan om hulp, omdat zij met de dood werd bedreigd. De politie gebruikte haar als lokaas om de boef te kunnen vangen en liet het kind doodschieten. Grapperhaus kwam weg met excuses voor deze moord. Het tekent de onverschilligheid van het kabinet Rutte.

En moet misschien ook Pieter Omtzigt tot de slachtoffers van Rutte worden gerekend? Hij moest maar een functie elders zoeken omdat hij als kamerlid een beetje brutaal was geweest.

Die stichting moet er maar komen.

 

Bert van Nispen

2-10-2021

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.