De Verbazing

Welkom bij De Verbazing. Ik ben Bert van Nispen. Heeft u geen mening maar wilt u er graag een? Misschien is de mijne iets voor u, hij is gratis. Op De Verbazing publiceer ik een selectie van oude en nieuwe artikelen, columns, notities, gedichten, brieven en andere schrijfsels, die in de loop der jaren uit mijn hoofd zijn gevloeid en op papier of beeldscherm terecht zijn gekomen. Veel plezier met het lezen ervan.

Nu ook in Nederland

1 reactie

In Turkije, Brazilië, China, en in het recente verleden ook in de VS, Italië en Suriname, worden en werden leiders gekozen door het volk, dat door hen juist onderdrukt wordt. We hebben dat altijd onbegrijpelijk gevonden, maar nu er zoveel slachtoffers gemaakt zijn door het kabinet Rutte, gebeurt dat ook in Nederland. Nu is het buitenland net zo verbaasd over Nederland, als wij dat zijn over de genoemde regimes. De Deense kwaliteitskrant Politiken schreef: Kun je worden herkozen als je 10.000 onschuldige families hebt beschuldigd van fraude? Ja, dat kan! Waar een klein land groot in is.

Rutte is trouwens niet de enige die veel stemmen binnenhaalde. Ook Kaag en Hoekstra, die als leden van dit kabinet medeschuldig zijn, genoten als lijsttrekker populariteit onder de kiezers. De drie betrokken partijen vormen zelfs na deze verkiezingsuitslag een groot deel van de Tweede Kamer. Moeten we ons er niet voor schamen, dat een groot deel van ons volk geen enkele compassie heeft met de slachtoffers van Rutte en zijn handlangers?

Pieter Omtzigt, die opkwam voor de slachtoffers, wordt nu gezien als een vijand van de regering, en dus ook als een vijand van het nieuw te vormen kabinet. Op slinkse wijze wordt hij nu op een zijspoor gezet; hij moet maar een ander baantje gaan zoeken. Dat de regering in het formatie-proces invloed uitoefent op de samenstelling van het parlement is corrupt en ondemocratisch. Maar dat hebben we al eerder gezien. Kamerlid Ayaan Hirsi Ali werd door toenmalig minister Verdonk (ook VVD) de kamer uitgezet. Als een regering dat doet, noem je dat geen regering, maar een regime, een ondemocratisch bestuur.

De slachtoffers van het kabinet Rutte bestaan overigens niet alleen uit de gedupeerden in de toeslagenaffaire. Een Turks kind, dat de politie om bescherming vroeg omdat ze met de dood werd bedreigd, werd als lokaas gebruikt en doodgeschoten. Naar nu blijkt uit de app-berichten van de politie, is dat inderdaad gebeurd omdat het kind Turks was, zoals we al dachten. In het buitenland moest de verantwoordelijke minister na zo’n incident aftreden, maar Grapperhaus bleef gewoon zitten, het bloed van zijn handen wassend met een meerderheid in de Tweede Kamer.

Dat levert de vraag op, of een regering met een meerderheid in de Tweede Kamer maar alles kan doen wat hij wil. Onbeperkt slachtoffers maken onder de bevolking, zich zelfs tegen de bevolking keren. In bovengenoemde landen blijkt dat te kunnen, in Nederland dus ook. Het nadeel van democratie is het onrecht van de minderheid. Omtzigt vond de Kamer, door die meerderheid, te weinig kritisch. Maar hem wordt dus nu de mond gesnoerd, net als Navalny, Turkse journalisten en hoogleraren, Oeigoeren en bestuurders van Hong Kong.

Bert van Nispen

27-3-2021

 

1 reactie

Fijn Bert, dat je dit gewoon eens schrijft. Ik dub al een tijdje om op soort gelijke wijze mijn ongenoegen te uiten. Daarom nu meteen maar mijn grootste irritatie van dit moment. Ollogren ging ziek naar huis, begrijpelijk dat je dan je boeltje pakt en vertrekt zonder veel verder na te denken. Maar zou het niet heel logisch zijn, dat bovenop haar spullen de gespreksonderwerpen lagen die ze op voorstel van Rutte met Rutte die ochtend zou gaan bespreken? Zou Rutte zijn bespreekpunten niet gewoon op papier vooraf voorgelegd hebben, zoals dat in een amtelijke organisatie gebruikelijk is? Zijn het niet gewoon de ideeen van Rutte? Hij lijkt (met een aantal ja-knikkers in zijn kielzog) de enige die maar zo snel mogelijk door wil gaan. Als de publiek geworden onderwerpen niet van Rutte zelf komen, zou hij toch als eerste er belang bij hebben om deze zaak op te helderen. Het feit dat hij dat niet doet zegt al genoeg over het belang dat hij er aan hecht. Kennelijk heeft Rutte nog niet gesnapt dat 3/4 van de bevolking, rechtsom of linksom, liever iemand anders aan het roer ziet. Sorry ik moest dit effe kwijt. Ben blij met je blog.

AvanAntonius

27 March 2021 om 15:43

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.