De Verbazing

Welkom bij De Verbazing. Ik ben Bert van Nispen. Heeft u geen mening maar wilt u er graag een? Misschien is de mijne iets voor u, hij is gratis. Op De Verbazing publiceer ik een selectie van oude en nieuwe artikelen, columns, notities, gedichten, brieven en andere schrijfsels, die in de loop der jaren uit mijn hoofd zijn gevloeid en op papier of beeldscherm terecht zijn gekomen. Veel plezier met het lezen ervan.

Deze regering is schuldig aan onderdrukking, marteling en uitbuiting van onschuldige burgers

0 reacties

Deze rechtse regering gaat steeds verder in het onderdrukken en martelen van burgers. Het wordt nu langzaamaan steeds duidelijker hoeveel levens van onschuldige burgers kapotgemaakt zijn door onze regering. Met behulp van de toeslagenwetgeving en de uitvoering daarvan heeft deze valse overheid duizenden burgers weten te treffen, hen financieel en psychisch geruïneerd. Hun huwelijken zijn vaak stukgemaakt, hun kinderen groeien in armoede op. Een regering met minachting voor het volk.

Het doet denken aan de Jodenvervolging, waaraan trouwens de Nederlandse overheid ook medeschuldig is. De politie, de Nederlandse wel te verstaan, heeft grote aantallen joden opgepakt en afgevoerd.

Het systematisch kapotmaken en in gevaar brengen van de levens van duizenden burgers gebeurt nu ook door bescherming te weigeren tegen het covid-19-virus. De economie is voor deze rechtse regering belangrijker dan het bestrijden van deze grote ramp. Een ramp, die alleen al in Nederland onderhand tien keer zoveel dodelijke slachtoffers heeft gevergd als de watersnoodramp van 1953. Duizenden mensen, vooral ouderen en kwetsbaren die toch geen economische waarde hebben, worden geslachtofferd voor de economie. Bij een ramp is iedere dode er een te veel, zou je zeggen, maar voor deze regering niet. Er is nog steeds geen algehele lock down en geen handhaving van de anderhalvemetermaatregel. Minachting dus.

Het doet ook denken aan de Rotterdamse Humeyra, een kind dat om hulp vroeg omdat het werd bedreigd door een 31-jarige man, waarna de gevraagde hulp en bescherming door de politie en jeugdzorg systematisch werd geweigerd. Het kind werd vermoord omdat het door de politie als lokaas werd gebruikt om de moordenaar te kunnen aanhouden. Grapperhaus kwam weg met excuses voor deze moord.

De nieuwe verkiezingen zijn pas in maart en zullen waarschijnlijk weer een rechtse regering opleveren, zodat het martelen en onderdrukken van de burgers gewoon door zal gaan. Een staatsgreep dan maar?

Bert van Nispen

26-11-2020

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.