De Verbazing

Welkom bij De Verbazing. Ik ben Bert van Nispen. Heeft u geen mening maar wilt u er graag een? Misschien is de mijne iets voor u, hij is gratis. Op De Verbazing publiceer ik een selectie van oude en nieuwe artikelen, columns, notities, gedichten, brieven en andere schrijfsels, die in de loop der jaren uit mijn hoofd zijn gevloeid en op papier of beeldscherm terecht zijn gekomen. Veel plezier met het lezen ervan.

Belachelijk

0 reacties

Dat een leraar moet onderduiken omdat hij bedreigd wordt, is natuurlijk onacceptabel. Dat cartoons, waarin de spot gedreven wordt met bevolkingsgroepen, moeten kunnen, vinden wij in ons democratisch Europa ook. Hoewel… geldt dat voor alle bevolkingsgroepen?

Het ging hier over het belachelijk maken van de islam of van moslims. Maar mag dan het belachelijk maken van zwarte mensen of joden dus ook? De figuur Zwarte Piet, waarmee zwarte mensen belachelijk worden gemaakt, wordt niet toelaatbaar gevonden. Ik ben het daar mee eens: waarom zou dit zwart schminken, dat in bijna alle landen verboden of onacceptabel is, in Nederland en België wél mogen? Zie mijn column over dat onderwerp: https://www.zeelandnet.nl/weblog/verbazing/bericht/232182

Een tijdje geleden stond er een strip van Dirkjan in het AD en andere kranten, waarin een grap over God werd gemaakt. Ik heb er hartelijk om gelachen, maar een flink aantal strenge christenen stoorden zich daaraan en klaagden bij de krant.

Wat mag wel en wat mag niet? Ik ben er nog niet uit. Ik hoop in ieder geval dat ik na dit artikel niet hoef onder te duiken.

Bert van Nispen

7-11-2020

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.