De Verbazing

Welkom bij De Verbazing. Ik ben Bert van Nispen. Heeft u geen mening maar wilt u er graag een? Misschien is de mijne iets voor u, hij is gratis. Op De Verbazing publiceer ik een selectie van oude en nieuwe artikelen, columns, notities, gedichten, brieven en andere schrijfsels, die in de loop der jaren uit mijn hoofd zijn gevloeid en op papier of beeldscherm terecht zijn gekomen. Veel plezier met het lezen ervan.

Wij wonen in verboden gebied

1 reactie

Zeeland, en ook Noord- en Zuid-Holland en Utrecht, zijn oranje gebied. Door België tot risicogebied verklaard, maar het maakt niet uit door wie, oranje is oranje.

Het wordt ons ontraden om naar risicogebieden te reizen, en als we er om wat voor reden dan ook toch heen moeten, dan moeten we bij terugkomst twee weken in quarantaine.

Maar ik wóón in dit risicogebied. Wat nu als ik noodzakelijk naar een niet-oranje gedeelte van Nederland of Europa moet gaan? Moet ik dan daar twee weken in quarantaine en mag ik daarna pas weer terug naar huis? Of mag ik helemaal niet meer terug naar huis?

Ik heb op overheids-sites gekeken en op de site van de GGD, maar daar ontbreekt de mogelijkheid om deze vraag voor te leggen. Wel staan er veel gestelde vragen, maar deze vraag is kennelijk niet veel gesteld.

Bert van Nispen

15-8-2020

Op 17 augustus gaf de Veiligheidsregio wél antwoord op mijn vraag:

Beste Bert,

Bedankt voor je vraag. Noodzakelijke reizen mogen altijd. Het gaat nog steeds om een advies. De 2 weken quarantaine zullen altijd thuis zijn. Voor Nederland zelf is Zeeland geen risicogebied op dit moment.

Met vriendelijke groet, Nick, VRZ’

Noodzakelijke reizen mogen dus altijd. Maar wat is noodzakelijk? Is het noodzakelijk om naar mijn familie in een veilig gebied te gaan, bijvoorbeeld naar ouderen om te voorkomen dat die vereenzamen?

De 2 weken quarantaine zullen altijd thuis zijn. Dus als ik naar een veilige regio ga, moet ik bij thuiskomst in mijn onveilige regio in quarantaine. Als straf voor het reizen naar een veilige regio.

Voor Nederland is Zeeland geen risicogebied. Dat kan natuurlijk niet. Een gebied is veilig of niet en dat kan niet afhankelijk zijn van wie het onderzoek doet. Een gebied kan binnen Europa niet ten onrechte de code oranje krijgen.

Bert van Nispen

25-8-2020

1 reactie

Gewoon je gezonde verstand gebruiken!

Toos van Holstein

03 September 2020 om 11:39

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.