De Verbazing

Welkom bij De Verbazing. Ik ben Bert van Nispen. Heeft u geen mening maar wilt u er graag een? Misschien is de mijne iets voor u, hij is gratis. Op De Verbazing publiceer ik een selectie van oude en nieuwe artikelen, columns, notities, gedichten, brieven en andere schrijfsels, die in de loop der jaren uit mijn hoofd zijn gevloeid en op papier of beeldscherm terecht zijn gekomen. Veel plezier met het lezen ervan.

Wit

0 reacties

Het zal bijna niemand ontgaan zijn: sinds kort bestaat de wereld uit witte mensen (ca. 9%) en mensen met een andere kleur (dus ca. 91%). Het is mij nooit zo opgevallen, want al die mensen liepen altijd gewoon door elkaar, dus de kleur deed er niet zoveel toe. Maar nu zijn ze ineens apart, de witte mensen en de rest. Ik hoorde iemand praten over de witte gemeenschap. Hoor ik daar nu ook bij? Ik wil helemaal niet tot een gemeenschap worden gerekend, laat staan de witte. Ik kan er ook niets aan doen dat ik wit ben en ik wil niet op basis van mijn huidskleur worden ingedeeld. Dat gebeurt nu ineens wel, en ik voel me daardoor gediscrimineerd. Of de witte identiteit, die heeft tot nu toe ook niet bestaan. Ook mijn identiteit wil ik niet ontlenen aan mijn huidskleur. Wanneer houdt dit op?

Ik las ook dat er in de wetenschap bij mensen geen rassen bestaan, alleen bij andere diersoorten. Gelukkig maar, want als er geen rassen zijn, bestaat er ook geen racisme.

Bert van Nispen

20-6-2020

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.