Transitiemanagement

Artikelen over psychologie en transitiemanagement

Stress en organisatieverandering

0 reacties
Stress en organisatieverandering

Door Mary Staa

Wist u dat 41% van de werknemers die de afgelopen twee jaar een reorganisatie hebben meegemaakt, gezondheidsklachten heeft gekregen (bron: J. Warnier e.a., 2009)? Het aantal gevallen van burn-out is in 2011 met elf procent toegenomen (bron: arbo-organisatie 365).  

Bijna driekwart (73%) van de werknemers piekert buiten werktijd over zijn werk, volgens recent onderzoek van de FNV. Juist dit is de basis van burn-out want als er geen sprake is van rust en herstel dan brand je letterlijk op…  

Met name bij een organisatieverandering stijgt de spanning onder het personeel. Zij weten immers niet wat er komen gaat en houden rekening met het ergste. In gedachten zien zij zichzelf al zonder werk zitten, in een tijd waarin banen niet voor het oprapen liggen.

Maar ook in ‘rustige tijden’ (bestaan die tijden eigenlijk nog?) is er sprake van stress. In dit artikel besteed ik aandacht aan de oorsprong van stress en aan hetgeen u als werkgever kunt doen om stress te reduceren zodat uw medewerkers gezond blijven.

Lees verder: http://transitiemanagement.wordpress.com/2012/03/22/stress-en-organisatieverandering-2/ 

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.