TOOS&ART,blog van de Briljanten Kunstenaar 2016

Een kunstinkijkje in de wereld van de Middelburgse beeldend kunstenaar TOOS van Holstein   Zie ook www.toosvanholstein.nl en www.toos.biz   Facebook http://www.facebook.com/TOOSvanholstein    

Na een Deel I komt er heel vaak een Deel II

2 reacties

Bovenstaande foto stamt van een paar weken geleden uit het museum Musiom in Amersfoort. Daar hangt nu van mij onder andere dit schilderij dat door de trotse bezitter voor enige tijd aan het museum in bruikleen is gegeven. En trots mag hij zijn want dit werk siert dus ook de omslag van mijn eerste Grote Boek dat al weer wat jaartjes terug verscheen. Meer dan 200 pagina's met foto's van schilderijen van mij en begeleidende teksten.

Wat je niet kunt zien is wat op de rug van dat boek staat: Toos van Holstein I. Dat schept natuurlijk een verplichting naar de vele bezitters van dat boek. Maar ook voor mijzelf. Er moest dus ooit een deel II komen. Net zo groot en net zo dik. En dat ooit is dus nu. Levensgezel en ik zijn dan ook hard bezig om dit te bewerkstelligen. Want, zo is het voornemen, eind september moeten de stapels gedrukte exemplaren de drukkerij verlaten.

 

bezig aan Deel II

Voordat 't zover is, moeten heel veel ideeën een concrete vorm krijgen. Hoe krijgt de inleiding gestalte? Wie leveren er tekst aan? Welke schilderijen komen erin? Bij die schilderijen moeten korte verhaaltjes komen van mij, zowel in het Nederlands als het Engels. Wat wordt de volgorde van de schilderijen in het boek? Wie gaat het geheel vorm geven? Wanneer is onze deadline, wanneer die van de vormgever en wanneer die van de drukker? Allemaal existentiële vragen die bij mij zorgen voor een vol, druk hoofd en voor een lekker korte aflevering dit keer.

Hoe dan ook, deel II komt er aan! Met als officiële presentatiedatum zondag 6 oktober. Bij de opening van mijn speciale, grote expositie 'The 70-Series and More' in Galerie Peter Leen XL te Breukelen. Tot volgende week.

TOOS

2 reacties

Leuk Toos dat jij je boeken nummert in Romeinse cijfers.

Is Galerie Peter Leen XL ook in Romeinse cijfers? Dus dat is de 40e Galerie van Peter Leen? Of staat XL voor Extra Large?

Neem me niet kwalijk dat ik mijn columns "gewoon" nummer. Deze week komt nummer 467 uit de pen. Op z'n Romeins: CDLXVII.

En het jaar waarin we leven is MMXIX (en zo kunnen we nog wel even doorgaan)

Sorry, maar ik ben een beetje een Romeinse-cijfer-freak. Altijd leuk om het bouwjaar van een huis uit de Middeleeuwen te ontcijferen. Staat er op jouw galerie aan de Korendijk ook een Romeins jaartal toevallig?

han44

05 June 2019 om 15:24

Heel veel succes bij al die plannen!

 

Jopie Meerman

06 June 2019 om 10:13

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.