back2bali2

selamat datang

Dubbelgevoel

0 reacties
Dubbelgevoel

Het is al weer de laatste dag op Bali. We kunnen terugkijken op een mooie waardevolle vakantie. Vertrekken stemt weemoedig, maar vooruitkijkend verlangen we ook weer naar ons eigen huis en plekje in het Zeeuwse. Laten we er maar een feestdag van maken.

We gaan begin van de middag voor een Lulur Adirama behandeling.  Lulur houdt in een combinatie van een volledige lichaamsmassage gevolgd door een skinscrub  met plantenextracten. De behandeling eindigt met een kruidig bloemenbad. Kadek en Putu kweten zich professioneel van hun taak en we stonden dan ook als nieuwgeborenen op van de massagetafel. Ik liet dit nog volgen door een pedicure van de lieftallige Kadek. Ze was niet zomaar tevreden met het resultaat en bleef maar aan mijn voeten schaven. Ze deed het bijna net zo goed als thuis Leny.

Tussen de buien door kwamen Sandra en Madonna nog lekkere krupuk en emping brengen. we praten wat over de Indonesische samenleving en bemerken hun frustraties over de beperkingen die er zijn als je aan de verkeerde kant van streep staat, dus zonder geld. Het vervelende is, dat iedereen zich er bij neer legt.

De laatste dag besloten we feestelijk in Le Jaenzan. Dit hadden we al gisteren geregeld. Dit restaurant is een jaar geleden door Ketut Tangkas geopend. Hij is de voormalige chefkok van Damai Villages,  gelegen in de bergen boven Lovina en bekend als het sjiekste en duurste hotelrestaurant van de streek, zo'n beetje het Inter Scaldis van Lovina. Een zondagse brunch kost daar  345.000 rupiah. Ketut wil met Le Jaenzan, wat het Balinese woord voor delicieus is, dezelfde topkwaliteit  bieden voor een lagere prijs. Gedreven vertelde hij over het ontstaan van het restaurant en zijn ideeën over koken, bedrijfsvoering, personeel en inrichting. Hij heeft al in veel toprestaurants ervaring opgedaan. Het eten was echt top : vooraf lekker wam stokbrood, een soort Balinees gehaktballetje als amuse, verse groentesoep  dan wel pompoenensoep met garnalen beiden Indisch gekruid vergezeld van lekkere witte Bali Hatten.  Zelfs Maykes penne met bolognesesaus had een Oosters vleugje.  Top was mijn hoofdgerecht, bestaande uit geroosterde eendenborst met een saus van honing en pepertjes, nieuwe aardappelen in ketjapsaus en gewokte groenten. Alle gerechten werden opgediend op de manier zoals wij dat als culifanaten graag zien. Als er sterren gegeven zouden mogen worden,dan krijgt Le Jaenzan de eerste Indonesische Michelinbintang.

Tevreden nagenietend worden we door het restaurant teruggebracht naar Adirama. Het zit erop. Morgen om 12.00 uur transfer naar Denpasar. 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.