back2bali2

selamat datang

Afbouw

0 reacties
Afbouw

15-02-2011. De voorlaatste dag in Lovina en het valt niet mee om af te bouwen. Qua temperatuur lukt dat zeker niet. À.s zaterdag zal het verschil minimaal veertig graden zijn.

Sandra liet ons haar schoolrapporten zien. Die waren uitstekend. In mei doet ze eindexamen. Het liefst zou ze verder willen gaan op de universiteit, maar voorlopig is dat utopie. Maar eens onderzoeken wat o.a. De financiële mogelijkheden zijn.  Een einddiploma of universitaire studie zijn nog geen garantie op werk in de toekomst, die passend is. Wil je hier bijvoorbeeld een baan bij het openbaar bestuur en er is bij hoge uitzondering een sollicitaieprocedure, dan zegt het feit, dat je een geschikte kandidaat bent, nog steeds niets. Wil je die baan, dan kan het zomaar gebeuren dat je eerst 50 tot 70 miljoen rupiah moet dokken. Over corrupsi gesproken ! In andere gevallen wordt een baan meestal vergeven aan familie of vrienden. Heel veel afgestudeeerden werken onder hun niveau in de fabriek, als een van de vele taxichaufeeurs ofzitten thuis. Het probleem sowiesois dat er veel te veel mensen zijn voor weinig gekwalificeerd werk, zeker als dit land te weinig met haar potentie en talenten blijft doen. Enfin om er zeker van te zijn dat Sandra examen kan doen,hebben we eerst maar voldaan aan onze plichten als papa Robert en mama Mayke. Onze mini laptop laten we maar achter. Die is toch gedateerd en de iPad werkt perfect. Emotioneel afscheid genomen van de familie. Het duurt misschien weer twee jaar voordat we elkaar weerzien. 

Onderweg raakten we nog verzeild in de galerie van Made Arina. Hij maakt interessante schilderijen en is al redelijk bekend. Hij heeft al eens in Amstelveen en de Haagse Pulchristudio geëxposeerd. Een hele sympathieke kunstenaar met een aparte galerie aan de rand van de rijstvelden. 

Nog wat geshopt, opdrachten van het thuisfront uitgevoerd, bij Kakatua gegeten en vervolgens met gevaar voor eigen leven zonder achterlicht teruggefietst naar Adirama. 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.