back2bali2

selamat datang

Uitgeruster

0 reacties
Uitgeruster

Gisteren zijn er op de Puncak tussen Jakarta en Bandung twintig mensen omgekomen bij een busongeluk. Een bus, te hardrijdend en met weigerende remmen, sleurde een aantal auto's en motoren mee alvorens in een ravijn te belanden. Daar staat hier niemand van te kijken. Het openbaar vervoer met de bus is hier een jungle met het recht van de sterkste en snelste. De grote bussen hier worden beschouwd als raja jalan, koningen van de weg, die alles mogen doen en laten. En ga maar uit de weg als ze er aankomen. Dat doet overigens iedereen braaf. Van die wegpiraten had ik geen last, toen ik vanochtend op de hotelfiets naar de kapper reed. Voor 40.000 rupiah (is iets meer dan drie euro) werd mijn haar gefatsoeneerd en gewassen plus een hoofdmassage. Die massage was heel wat steviger dan die welke ik van de meiden van de Hairmaxkappers in Goes krijg. 

In Nederland is het kouder dan normaal. Hier klaagt men overigens dat het heter en vochtiger dan normaal is. Het is inderdaad panas sekali. Zelfs van ademen ga je zweten. Dus verder dan lezen bij het zwembad en Apple pie op het terras komen we niet. Dat heeft weer tot gevolg, dat we uiteindelijk de lieve ogen van de saronverkoopster op het strand niet meer kunnen weerstaan en dus de zoveelste sarong kopen.

Tegen de avond opnieuw met de fiets richting Kalibukbuk. Het hele gezin van  Rini is in de toko en we  ontmoeten voor het eerst de papa van  Madonna, Sandra en Komeng, een aardige stille man, Gedeh genaamd, die alleen Balinees praat. Het is gezellig met elkaar. We eten zoals beloofd bij JBS. Het is een basaal ingericht eettentje met een zeer beperkt aantal plaatsen, maar maakt zijn faam waar. We nemen het verrassingsmenu en eten heerlijk Balinees. Edwin bedankt voor de tip. 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.