Wijari

Ik hou van jou

Galerie-Atelier De Kaai in Goes vreest voor de toekomst

0 reacties

 

 

 

        Bron: rgbstock.com

GOES - Galerie-Atelier De Kaai in Goes vreest voor de toekomst door de geplande bezuinigingen in de zorg en de extramurale begeleiding, die vanaf 2015 niet meer onder de AWBZ maar onder de WMO valt. Als er niets gebeurt, kan dat tot sluiting van de dagbesteding voor cliënten van gehandicaptenorganisatie Gors leiden, schrijft het team in een brief gericht aan 'liefhebbers' van De Kaai.

Daarin worden ouders van kaaikunstenaars, artotheekleden en buren uitgenodigd om op donderdag 28 november te komen praten over de toekomst van De Kaai. In de galerie-atelier houden clïenten van Gors zich bezig met het maken van beeldende kunst, de werken kunnen voor een bepaald bedrag geleend worden in de artotheek.

Volgens de begeleiders van Gors zal De Kaai zich moeten verbinden met andere culturele organisaties in de directe omgeving om het bestaansrecht in het huidige gebouw te kunnen behouden. Daarnaast wordt gedacht aan een nieuwe buurtfunctie voor het historische pand aan de J. A. van der Goeskade, dat vorig jaar nog een metamorfose heeft ondergaan.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.