Wijari

Ik hou van jou

Gestart met.

5 reacties

Vanavond was de startavond van de vrouwenclub, begin 18.00 uur.

Met een Israëlische maaltijd, vegetarisch, heel smakelijk. Voorafje, toen linzesoep, dan een broodje dat je open maakte ruimte erin maken en vullen met vegetarische balletjes, fijn gesneden paprika, sla, verschillende sausjes om er ook tussen te scheppen.

Film bekeken over Israël, vier liederen gezongen het laatste lied in het Hebreeuws.

Maar wat was het warm, even naar buiten gegaan in de frisse lucht.

Dank je wel dames voor al jullie werk voor ons.

 

 

 

 

Falafel

VOOR 30 STUKS:440 gram gedroogde kikkererwten1 ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, geperst2 eetlepel gehakte verse peterselie1 eetlepel gehakte verse koriander2 theelepel gemalen komijn0,5 theelepel bakpoederolie, om in te frituren

Bereidingswijze

Week de kikkererwten een hele nacht, of minimaal 4 uur in 7,5 deciliter water. Laat ze uitlekken en doe ze in een keukenmachine. Pureer ze in 30 seconden fijn. Voeg de ui, knoflook, peterselie, koriander, komijn, het bakpoeder, 1 eetlepel water en zout en peper toe. Pureer alles nog 10 seconden tot het mengsel een grove massa vormt. Dek het af en laat het 30 minuten staan. Rol met de handen balletjes van 1 eetlepel van het mengsel (druk daarbij het overtollige vocht eruit). Frituur de falafelballetjes voorzichtig met 5 tegelijk gedurende 3-4 minuten in de hete olie van 180 graden C. Schep de balletjes als ze bruin zijn met de schuimspaan uit de olie en laat ze goed uitlekken. Serveer ze met turks brood, tabbouleh en hummus.

5 reacties

De hitte hing natuurlijk nog binnen.
izerinalin

06 September 2013 om 08:36

Zo even naar een ander land kijken dat is best mooi.
paled

06 September 2013 om 14:09

Zongen jullie ook: Halleluja?

T E R N E U Z E N A A R

06 September 2013 om 17:30

Het recept lijkt me heerlijk, Jannie en ik ga het binnenkort ook 'ns proberen!
Tuinfluiter

06 September 2013 om 20:09

Het ziet er heel smakelijk uit. Jullie werden verwend. Leuk vind ik het, zo'n club.
buitenkans

07 September 2013 om 15:32

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.