Wijari

Ik hou van jou

Twee zussen

5 reacties
Twee zussen

Na het bezoek van mijn twee zussen moet ik oppassen dat ik hun problemen niet op mijn rug neem.Maar het blijven wel mijn zussen en ik hou veel van hen allebei, terwijl beiden weten  waar ze met hun problemen naar toe kunnen.Een luisterend oor, adviezen, wie ben ik dat ik hun kan advieseren.

Maar nu is het maandag en ik ga weer aan de slag met mijn werk, als het droog blijft een rondje fietsen of wandelen. Mijn vriendin nog terug mailen.Vanavond een vergadering, mijn dag is vol.

5 reacties

Je hoeft de zorg en problematiek van iedereen, ook van familie,niet op je te nemen. Overal is er een grens van. M.n. vroeger werden de vrouwen opgezadeld met de zorgplicht. Dat is niet meer van deze tijd, omdat mannen ook hun deel in de zorg kunnen nemen. Als je kunt luisteren en meevoelen, kan dat door de ander als heel positief worden ervaren. Doordat ze hun verhaal vertellen, kan hun eigen inzichten duidelijker worden. Daarmee help je de ander. Maar daadwerkelijk zullen ze toch hun problemen zelf moeten oplossen.

 

chvaken

27 February 2012 om 12:20

Luisteren en dan loslaten,het valt niet mee. Groeten Izerina
izerinalin

27 February 2012 om 12:25

Ja..zussen, iedereen trouwens, maar zussen is nog anders. Je kunt het niet zomaar naast je neer leggen. Jij luisterde, je moet maar denken, dat is het belangrijkste...Je moet de zorgen daar laten waar ze thuis horen Jannie.

Hoort wie het zegt!!!

buitenkans

27 February 2012 om 13:36

Jouw  zussen zijn blij met jou dat weet ik zeker.
paled

27 February 2012 om 17:25

Wat een mooie foto, Jannie! Ben jij de linkse?

Een luisterend oor is vaak al heel belangrijk, hoor!

Tuinfluiter

28 February 2012 om 18:19

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.