Wijari

Ik hou van jou

Breien leren

3 reacties

Op de lagereschool leerde wij al breien een pannenlap,maar bij mijn werd het meer een kannetje met oren eraan.

 

Later heb ik echt breien geleerd van mijn moeder, truien,ajourvestje voor Mariska,een trui met een paardenhoofd erin gebreid.sokken,wanten enz.En nu ik brei niets meer.Weet je wat ik op de huishoudschool ook nog geleerd heb,als je b.v. een kapotte elleboog in een trui had,haalde je een stukje uit, zette de steken op breinaalden, breide een stukje te grote van het gat en maasde dat romdom weer vast. Ooit in de praktijk gebruikt, nee echt niet.Heb er wel goed leren koken.Een grap over dat koken. Nu gaan wij een rozijnbrood bakken zei de juf, dat vonden wij leuk,allemaal aan de slag met deeg, rozijnen laten wellen e.d.Brood in de oven en toen proeven natuurlijk, nee hé iedereen was zout vergeten.Maar juf had het ook niet gezegd.Mijn vader heeft het op gegeten want eten gooi je niet weg.

3 reacties

Heb jij ook mazen geleerd? Groeten Izerina
izerinalin

12 August 2011 om 14:09

wij hadden een handwerkjuffrouw van voor de oorlog, vreselijke dingen moesten we maken. eerst moesten we een maaslap breien, dan leren mazen. maar gelukkig heb ik dat laatste nooit moeten doen, want toen werd het zomervakante.
wilgenroosje

12 August 2011 om 14:17

Zo, jij kunt goed breien, Jannie...en koken. Ik heb mezelf koken geleerd, toen ik op kamers ging en mijn eerste breiwerk was een portemonneetje. Het was oorspronkelijk roze, maar toen het af was, had het een zeer onbestemde kleur, neigend naar grijs...
Tuinfluiter

12 August 2011 om 18:02

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.