Wijari

Ik hou van jou

Geen foto van de minister Lely wel een verhaal

4 reacties
De minister Lely voer niet vanuit Rotterdam naar Zijpe, maar van Numansdorp-haven naar Zijpe. En de minister van der Sleijden voer van Hellevoetsluis naar Middelharnis. Deze schepen werden werden kortweg de minister genoemd. De minister die vanuit Hellevoetsluis voer is later vervangen door het moterschip Haringvliet. Dit schip is erst verkocht aan Rederij Doeksen op Terschelling en later is zij volgens mij verkocht naar Cypres. Het veer naar Zijpe werd overbodig nadat de Grevelingendam en de Haringvlietbrug gereed gekomen waren. Deze minister (Lely) heeft nog een tijdje in de toeristischevaart dienst gedaan. Eerst nog als veerdienst Nummansdorp - Zijpe in de zomer, en later vanuit Zierikzee naar Zijpe heeft zij toeristische vaarten gemaakt. In die periode werd zij blauw geschilderd. In die periode had de RTM meerdere moderne schepen in dienst allemaal in de toeristische diensten (rondvaarten) Zierikzee-Veere en Zierikzee-Zijpe.
De oude stoomschepen zijn allemaal op een na gesloopt. De oude Zijpe net zo'n schip als de Krammer bestaat nog. Zij ligt in Antwerpen, een beetje weg te rotten. Het gras groeit op haar dek. Het is jammer dat daar niets meer van over is.
Weet je?dat de RTM een heel modern bedrijf was. Zij hadden in hun glorie tijd goederenwagons die ze los van hun onderstel konden op hijsen en zo aan boord van een schip zetten, en in de volgen haven haar weer op een ander onderstel die daar klaar stond zetten. Een begin van een soort container vervoer.

4 reacties

Hallo wijari,

Het is jammer maar een betere foto is er niet, maar rechts op de foto is de MINISTER LELY en links is de GREVELINGEN.

grt Ton.

Afbeelding

VIA-MARIS

20 January 2011 om 08:52

Hallo Wijari,

Ik heb een foutje gemaakt het is andersom de LELY ligt links op de foto en de GREVELINGEN rechts.

grt Ton.

VIA-MARIS

20 January 2011 om 09:23

Afbeelding
VIA-MARIS

20 January 2011 om 09:51

Afbeelding
VIA-MARIS

20 January 2011 om 16:43

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.