Wijari

Ik hou van jou

Boos

7 reacties

Boos omdat Mariska thuis wilde blijven en twee begeleidsters zeiden nee ze kan wel gaan werken.Wie mag dit nu beslissen ?Mariska blijkbaar niet.Vanmorgen een bericht naar de zorgcoördinator geschreven, zei belde mij.Maar eigenlijk heb ik nu nog geen antwoord op mijn vraag gekregen,nee ze had geen koorts, ja ze is nog hees/schor daardoor niet fit,maar blijkbaar mag je niet thuis blijven.

 

Zorg ik baal ervan,als ik bij Roos lees wat zei ook moet doen om haar zorg op tijd te krijgen.

Mariska is niet mondig dus moeten wij haar ouders het voor haar doen.

Weet je de reden waarom ik boos ben,wat straks er wij er niet meer zijn.

7 reacties

Wat kan ik me je angst en boosheid goed voorstellen Jannie. Maar Roos is wel mondig en toch als ze iets aangeeft wat voor haar niet goed is wordt er toch niet geluisterd. Alles moet volgens hun strakke regels en ze zijn geen beetje fexibel. Het is gewoon heel erg. Mijn angstdroom is afhankelijk te moeten worden van dit soort mensen.
paled

10 January 2011 om 15:07

Jannie ik kan je boosheid wel begrijpen zo ging het gisteren bij me kleinzoon ook weer fout toen ze hem na3weken weer terug brachten werd helemaal niet gevraagd hoe het met hem ging ,een vreemde invalster  me dochter was ook erg boos .Ze komen daar hun afspraken ook niet na en dat is erg jammer toch zeker voor een autist die weet het dan ook niet meer??? groetjes corrie
v.d.waal

10 January 2011 om 15:09

Ik zou ook niet graag afhankelijk worden/zijn. En weet je, ik heb jaren in de wijkzorg gewerkt voor ik overstapte naar het verpleeghuis. Soms kan je niet anders, soms zijn er regels van hogerhand ook al ben je het daar niet mee eens, je hebt je er maar aan te houden. zorgland wordt uitgekleed, de zorg is al lang geen zorg meer, we maken ons nu ongerust, maar wie in de zorgt werkt, of gewerkt heeft deed/doet dit al heel lang. Al heel lang is de achteruitgang waar te nemen, en wie wordt er de dupe van al die regeltjes?? Precies, de zorgvrager. Ik kan me jou zorgen over later heel goed voorstellen, wat is er dan nog aan zorg?, wie kijkt er naar M om? wie spreekt er voor haar, omdat ze zelf niet mondig is? of in dit geval ook monddood wordt gemaakt he?
my.

10 January 2011 om 15:15

Je bent boos, omdat je je zorgen maakt, hoe moet het later, in de tijd met Mariska. Ik ben altijd zo blij voor je, dat Mariska zo'n geweldige broer heeft.

Ik vind het zo onduidelijk waar de verantrwoordelijk en bevoegdheden liggen, jij ook denk ik. Naar voor jullie jannie.

 

buitenkans

10 January 2011 om 15:30

het is niet mijn bedoeling om met te schrijven over het leven als zorgvrager jou ongerust te maken over de toekomst van mariska. niemand zal ooit zo voor haar kunnen zorgen als haar eigen ouders, maar voor de begeleiding is het ook niet eenvoudig precies zo te handelen als jullie zouden doen. anders hoeft niet per se slechter te zijn. probeer te vertrouwen, op mariska, op haar begeleiding en zolang je nog bij kunt sturen, doe dat.
wilgenroosje

10 January 2011 om 15:40

Blijf doorvragen over de verantwoordelijkheid Jannie.Dan weet je,wat je nog te vertellen hebt.Misschien,dat in een verre toekomst iemand anders dat van jullie over kan nemen.Ik kan me je kwaadheid zo goed voorstellen. groeten Izerina
izerinalin

10 January 2011 om 16:20

Heel logisch dat je boos bent, Jannie. En dat je je zorgen maakt om later... Ja, heel begrijpelijk. Dat zou bij mij ook zo zijn, denk ik.
Tuinfluiter

10 January 2011 om 17:35

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.