Wijari

Ik hou van jou

Leuk bericht

3 reacties

Vandaag zijn mijn nicht en haar man vijftig jaar gehuwd, wij kregen dat bericht via een club waar wij gezamelijk lid van zijn.Vroeger ontmoeten wij elkaar nooit en nu twee keer op een jaar.Circa tien dagen kunnen we elkaar dan uitnodigen,gespreken aangaan enz.Haar man is zo goed als blind door en oogziekte die in zijn familie voorkomt.Zo zien wij ook wat er te koop is voor blinden en slechtziende. Wist je dat er een apperaat is waar je b.v. een gedeelte van de krant op kunt leggen, dat gedeelte word dan gelezen voor je, het is wel een computer stem zo te horen, met een Vlaams accent.

 

 

Die club waar wij lid van zijn is de caravanclub, onze nicht rijd wel auto maar hun kinderen willen niet dat ma met de caravan achter de auto rijd, dus brengen en halen ze hen.

3 reacties

Ik wist dat niet Jannie, een mooie ontwikkeling. Zo zie je hè, ieder huis..... Ik zal niet meer piekeren, moet jij niet verdrietig zijn...goed??
buitenkans

28 December 2010 om 13:29

ik heb 2 blinde vlaamse vrienden, dus ik ken het. ze zijn allebei lid van een charitatieve stichting  voor blinden "licht en liefde"en kunnen daar  allerlei hulpmiddelen verkrijgen. een ganzenbordspel b.v. waar je de gansjes vast kunt zetten,  een sprekend horloge, dat  de tijd vertelt als je op een knopje drukt  en kraait op het hele uur en zo'n leescomputer. ook geven ze cursussen, b.v. koken op het gehoor.
wilgenroosje

28 December 2010 om 14:34

Ja, een leuk bericht, Jannie. Over dat apparaatje had ik nog nooit gehoord. Wat een mooie uitvindingen hebben ze tegenwoordig toch. Gelukkig maar, zeg ik!
Tuinfluiter

28 December 2010 om 18:01

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.