Wijari

Ik hou van jou

Altijd dat dwars liggen

2 reacties
Altijd dat dwars liggen

Kleine aanpassing Regenboogstraat

door Melita Lanting. woensdag 15 december 2010 | 07:26 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 15 december 2010 | 13:35 

Zo moet het worden,ik begrijp de bezwaren niet .
De gekleurde huizen had ik al opgeslagen in mijn documenten,alleen een puntdak komt er op en langer naar achteren.
De kleine huisjes die er nu staan worden ook als appartementen verhuurd.
 

De huizen in de Regenboogstraat in Zierikzee die op de nominatie staan om gesloopt te worden. Inzet: de voorgevels van de appartementen voor 't Gors. foto Dirk-Jan Gjeltema

Quantcast

ZIERIKZEE - Zeeuwland past de plannen voor nieuwbouw in de Regenboogstraat op een paar kleine punten aan. Daarmee komt de woningbouwvereniging de bewoners van de straat in Zierikzee deels tegemoet.

De bewoners hebben bezwaar gemaakt tegen de bouw van appartementen voor 't Gors in hun straat. Het gebouw zou te hoog en te massaal worden, ten koste gaan van parkeerplaatsen en het zicht op de torens belemmeren. De omvang van het pand - het grootste bezwaar van de buurt - blijft als het aan Zeeuwland ligt ongewijzigd. "De uitbreiding zit vooral aan de achterkant en daar is nog steeds een grote tuin", zegt Antoine de Ceuster, directeur van Zeeuwland. Hij herkent zich niet in de kritiek dat het pand massaal is. "Het wordt een bijzondere woonvorm wat optisch niet oogt als een blok." De gevel bestaat straks uit vijf puntgeveltjes met daarachter een glazen wand waar de derde verdieping achter schuil gaat.

Het formaat is volgens De Ceuster niet extreem groot. "We blijven gewoon binnen het bestaande bestemmingsplan", zegt De Ceuster. Wel wordt tegemoet gekomen aan het bezwaar tegen het verdwijnen van parkeerplaatsen. "Er zijn nu zeven parkeerplaatsen en er komen er vier terug voor de huizen."

Bernhard Ruijsink, sectormanager van 't Gors denkt dat de angst van buurtbewoners voor verkeer- en parkeeroverlast onterecht is. "Natuurlijk zal er verkeer zijn en er komt wel eens iemand op bezoek. Maar deze locatie is juist gekozen omdat de mensen dan lopend naar de dagbesteding kunnen."

In het pand komen achttien appartementen voor jongeren met een verstandelijke beperking. Deze jongeren wonen nu nog in de huizen in de Keetenstraat en de Mastgaststraat maar dat is veel te klein geworden. "We hebben in afwachting van de Regenboogstraat zelfs al tijdelijk extra huizen moeten huren van Zeeuwland omdat het niet langer kon. Dat kost ons jaarlijks 40 tot 50.000 euro extra. Dat houden we niet zo lang vol."

Voor de buurt zijn de aanpassingen niet voldoende om alle bezwaren weg te nemen. "Het aanzien van de straat verandert", zegt Willem van Anraad namens de bewoners. "Die parkeerplaatsen zijn maar secundair."

2 reacties

Ziet er toch goed uit? Echt weer zo`n mening van alles mag als het maar niet in mijn buurt is. Hoezo vooroordelen?

Fijne dag voor jullie verder.

my.

15 December 2010 om 16:22

Alle bouwplannen worden tegenwoordig tegengewerkt, Jannie. Echt iets van de laatste tijd. Ikke ikke en de rest... juist!
Tuinfluiter

15 December 2010 om 18:39

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.