Nicole's leerbewerking

Ambachtelijk leer bewerken      

Leer bewerken

0 reacties

Soms wordt me gevraagd of ik op het leer schilder, het was zelfs een keer zo dat iemand met zijn nagel stond te krabben aan een tas. Toen ik wat onthutst vroeg wat deze persoon aan het doen was, antwoordde ze dat ze wilde kijken hoe de afbeelding er op geplakt zat! 

Dat zat hij dus niet. Nee het leer wordt ingesneden en met kleine gereedschapjes bewerki ik de uitsnede zodat het lijkt alsof de afbeelding op het leer staat, Zo fop ik eigenlijk het menselijk ook en maak een 3D effect. Doordat de achtegrond mm voor mm weggeklopt wordt til ik als het ware de afbeelding op. 

Inmiddels ben ik weer wat cursussen verder van de Amerikaanse vrienden die al jaren 'in het vak' zitten en leer zo steeds nieuwe technieken erbij. Het is geweldig leuk om te doen, en het resultaat mag er wezen. 

Een leuk voorbeeld is deze longhorn schedel, het is een eenvoudg patroon om uit te snijden maar dan begint het werk pas. Van iets bestaands probeer je een soort mini versie te maken en hij moet zo levensecht mogelijk. 

 

Longhorn skull

 

Rechts is het patroon, in het midden onderaan is het leer bewerkt en moet het vanaf hier minimaal 24 uur drogen. Als het dan eenmaal droog is ga ik voorzichtig verven. Ik vind het mooi als je nog wel ziet dat hij van leer is gemaakt. Dus heel minimaal breng ik wit aan op de schedel en kleur ik de hoorns zo levensecht mogelijk. 

Weer moet hij drogen en daarna gaat er een licht glanzende laag over de schedel heen. Het resultaat is een levensechte schedel die toch echt van leer is maar net zo hard aanvoelt als een echte schedel. 

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.