Nicole's leerbewerking

Ambachtelijk leer bewerken      

Schoudertas chocoladebruin

0 reacties
Schoudertas chocoladebruin

Dit is de voorkant, de flap zeg maar van een schoudertas in de maak, een van de mooiste tassen vind ik zelf. Binnen zitten vakken, zelfs een mooi tussenvak met een rits. Het leer is chocoladebruin en de afbeelding blijft licht in de naturel kleur van het leer. Het is een handzaam en degelijk model, een zogenaamde kit van Tandy van Herman Oak leer. Een kit betekent dat stukken voorgesneden zijn en je zelf de afbeelding kunt kiezen. Ik heb voor een andere afbeelding gekozen, een uit de jaren 50 van Al Stohlman. 

Een kit betekent dat er een handleiding bij zit over hoe hij in elkaar moeto Dat is mooi voor mij want stapje voor stapje leer ik steeds meer over tassen, en vooral hoe je ze in elkaar kunt zetten. Het leer is 'Herman oak' wat de beste soort leer is die op een speciale manier gelooid is en bekend staat om de kwaliteit. Prachtig leer om te carven en die zich fraai laat bewerken. Neemt niet weg dat ik op een kant zeker 8 uur heb zitten kloppen. Die foto volgt nog wel, dat is de achterkant en die is absoluut een sieraad. 

In augustus sta ik op de folkloristische dag, deze keer dus niet meer te paard maar met de tassen en andere leren artikelen. Wie weet heb ik dan ook het halster wat ik in gedachte heb gemaakt. Maar eerst maar eens deze tas afmaken, ik denk dat hij bijzonder mooi gaat worden. 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.