HET IS TIJD OM AAN TE PAKKEN

PROGRESSIEF HULST

de Nieuwe WMO

0 reacties

Met huivering hebben Alex de Rechter (mijn collega commissie Ruimte) en ik geluisterd naar de woorden van de twee sprekers in de raadzaal van het gemeentehuis in Hulst. Al dan niet ergerend aan de manier van spreken van de tweede inpreker hebben wij toch mogen concluderen dat het niet goed komt hoor met onze zorg tbv onze hulpbehoevende medemens.

Wanneer Hulst een financiel gezonde gemeente zou zijn met nog wat extra geld in kas zouden we een aangename zorg voor hen kunnen garanderen die daar eigenlijk gewoon recht ophebben maar omdat we het geld er gewoon iet voor hebben hebben de raadsleden gewoonweg uit pure noodzaak er een budget neutraal situatie van moeten maken..... Kortom, geen extra geld van de gemeente bovenop het geld wat van het rijk komt en dat is op z'n minst gezegd erg triest. Maar we kunnen niet anders. We hadden het ook liever anders gehad maar dat is niet zo, positief blijven denken en we vinden wel een oplossing.

Die oplossing ligt bij familie, vrienden, buren en vrijwilligers die zich belangeloos willen inzetten voor deze medemensen, alleen door deze groep zal het strakjes moeten gebeuren. Omdat we de extra hulp hiervoor niet kunnen inkomen bij gebrek aan extra geld!!!

Ook is gebleken dat de gemeente zelf deze last mag gaan dragen wat betreft de uitvoering hiervan, kortom onze ambtenaren mogen eraan gaan werken om dit allemaal op de rails te zetten. Wanneer ze dat gaan doen zoals op dit moment wanneer ze een opdracht krijgen van een wethouder, kunnen we het schudden. (zie een eerder stukje van mij.... soap zegt Paled en hij heeft gelijk.... onderweg naar Hulst...., Hulster tijden-slechte tijden)

DUS..... we zullen weer maar eens moeten zorgen dat we die kennis in huis krijgen, door ( jawel) weer mensen aan te n

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.