HET IS TIJD OM AAN TE PAKKEN

PROGRESSIEF HULST

Veel bla bla bij de bijeenkomst van de WMO

0 reacties
Veel bla bla bij de bijeenkomst van de WMO

Vanavond was er in de raadzaal een bijeenkomst over de uitleg van de WMO. Daarbij gaat het over de zorg zoals we die nu kennen en hoe die er in de toekomst uit zal zien. Het eerste gedeelte, een boeiende uitleg door de heer Ray Geerling ging over de landelijke ontwikkeling van de wmo, hij vertelde over alle aspecten die daarbij aan bod kwamen en ook dat op landelijk niveau de laatste tijd veel was gebeurd en dat er ook veel nieuwe beslissingen waren gemaakt, amandementen waren ingevoerd en dat nog niet alle beslissingen rondom de WMO waren genomen. Er was altijd tijd om een vraag te stellen en op de manier hioe de man er uit zag, pakweg de zonnekoning  Louis IV van frankrijk !!! ( volgens vraagsteller dhr. Frans Courtin later die avond !!!) en hoe hij zijn verhaal deed, had je het gevoel dat je daar iets zat te doen.....

Na de pauze van pakweg een 10 tal minuten kwam de 2e spreker aan bod, dhr Baijens.... Hoe spannend de eerste spreker was hoe saai deze tweede werd, geen zin opbouw, soms wel 3-4 zinnen aan elkaar gemaakt zonder een pauze in te lassen, veel gestotter en volgens velen ook niet degelijk voorbereid. Deze man had het over de pilotfunctie die de gemeente Hulst heeft in de WMO invoering. Hulst krijgt een vergoeding om de wmo op poten te zetten, niet erg veel geld maar alla, alles wat je krijgt is meegenomen.

Na deze afgrijselijke uiteenzetting en niet ordelijk verloop van de vergadering ( er werd veel tussendoor gepraat, en opmerkingen gemaakt) ben ik met mijn commissie ruimte collega weggegaan omdat de verdere vergadering over de financin ging en dat zou nog saaier worden dan dat het al was op dat moment en daar hadden we geen trek in.

Na deze vergadering nog even nagpraat in het caf en op wag daar naartoe sprak ik een jongeman aan met de vraag of hij in de gelegenheid zou zijn om een ouder iemand vrijwillig te helpen als ondersteuning.

Na enige tijd geaarzeld te hebben gaf hij ten antwoord dat hij nog student was en ook nog een bijbaantje had maar dat hij in het weekend zeker tijd zou kunnen vrijmaken.

Waar gaan we de vrijwilligers vandaan halen om de professionele hulp te vervangen die zoveel geld kost. Alle mensen die nu vrijwilliger zijn worden ook ouder en hebben waarschijnlijk straks zelf de hulp nodig die ze nu al aan anderen geven. Nieuwe vrijwilligers komen er nauwelijks bij en zeker bij de jongere generaties is het gewoon beneden alle maat.

We zullen toch samen naar een oplossing moeten gaan zoeken omdat Den Haag zich al uit het zorgstelsel heeft teruggetrokken en nu ook weer de regie in de handen van de gemeenten legt, ja je hoort het goed, straks moet je voor hulp bij de gemeente zijn. Ik heb het hier wel over een specialisme dat je niet even in een cursusje kunt aanleren, dus hoe ze dat dan nu weer bij elkaar gaan rijmen??? Ik weet wel dat 1 januarie 2007 de wet WMO van start gaat en of we nu klaar zijn of niet, het gaat gebeuren.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.