dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Schelphoek

5 reacties
Schelphoek

Afgelopen maandagmiddag heb ik een tijdje rondgelopen in natuurgebied "De Schelphoek", een gebied, dat is ontstaan na een dijkdoorbraak in 1953. De stroomgeul werd hier gedeeltelijk ingedijkt en het omringende gebied werd grotendeels als bos ingeplant. Vrij saai, maar er zijn in de loop van de tijd toch een paar aardige stukjes natuur in ontstaan. Zo ook dit stukje, weliswaar grotendeels interessant gemaakt door de combinatie van het oorspronkelijke bestand met twee verschillende textuurbestanden, maar toch.

Overigens, in dit gebied heb ik nu al een paar keer de ijsvogel waargenomen. Het is toch iedere keer weer een kleine sensatie als je zo'n vliegend juweeltje ziet. Zeven jaar geleden zag ik hem voor het eerst toen ik er aan het fotograferen was, nu heb ik hem elk jaar wel gezien op deze plaats.

5 reacties

Mooi hoor. ik vind het een mooie oudeschildering van een beroemde meester!

Heb je zo'n ijsvogeltje wel eens op de foto kunnen vangen?

Ik woon nu van1975 in Zeeland en heb alleen twee waargenomen. Dat was verleden jaar en het jaar daarvoor. Een in de Hollandse Hoeve in Goes en een een stukje daarbuiten. Allebei niet eens zo ver van de bewoning.

groetjes van Marie

Riet Luteijn

29 October 2008 om 23:37

Altijd weer geweldig om het IJsvogeltje te zien, vooral dekleuren als hij in het zonntje zit, groet van een vogelaar.
Draver

30 October 2008 om 09:01

Goedemorgen Leen

Je hebt weer een prachtig stukje Kop van Schouwen vastgelegd. We wandelen er, fietsen er, genieten er dus regelmatig.(Eten er zelfs wel eens een frietje in de buurt).

En een ijsvogeltje, dat hadden we al diverse keren in de tuin. Het is me een keer gelukt het vogeltje op de dia te zetten toen het toestel van m'n man bij de hand lag! Ben ik een beetje trots op...

Prettige dag verder, Jopie

Jopie Meerman

30 October 2008 om 09:38

Als ik het ijsvogeltje zie probeer ik het altijd te fotograferen maar dit is o zo moeilijk want het is nogal schuw.

De schelphoek ken ik van eind jaren '50, begin jaren '60. Ik was in die tijd altijd in de grote vakanties bij mijn oom en tante aan de Varkensmarkt en ging met mijn neefjes aardappels rapen in Renesse en dan gingen we ook regelmatig naar het strandje bij de schelphoek.

groet Chris.  

cverkaart

30 October 2008 om 19:10

Allemaal hartelijk bedankt voor de leuke reacties.

Marie, ik heb ze hier in Zierikzee ook vlak bij de bebouwing gezien, maar nog nooit gefotografeerd. Ik ben niet zo'n vogelfotograaf; ddan moet  je soms zo lang zitten wachten en vaak voor niks.

Draver, je hebt 100% gelijk, het is altijd weer het gevoel van sensatie als je er eentje ziet.

Jopie, dat frietje heb ik daar ook al een paar keer gegeten als ik op mijn wandelingen van Zierikzee naar Haamstede er langs kwam. Je hebt geluk, dat er regelmatig eentje in je tuin zit!

Chris, Het is ook bijna niet te doen zonder schuilhut. Ik kan mij dat zwemmen met mijn nicht als ik er logeerde ook goed herinneren. Lekker van de steiger, die er toen nog stond, afduiken.

Leen Koper

31 October 2008 om 08:25

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.