dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Van Maanen

3 reacties
Van Maanen

Deze foto is -niet door mij, maar in opdracht van mij- een aantal weken geleden gemaakt tijdens de reunie van mijn oude HBS in IJmuiden. Het is mijn oud-leraar Nederlands, de heer -ja, zo spraken wij onze leraren nog aan- Van Maanen.

Ondanks zijn verfoeide "Velogrammenwerkschrift" waar ik nooit veel van begrepen heb, totdat ik de school achter mij gelaten had, heeft hij mij een dusdanige liefde voor de taal bijgebracht, dat ik nog steeds de vruchten er van pluk.

Ik heb hem dus onlangs weer ontmoet en wat ik nooit gedacht had: ik was ontroerd hem weer te zien. We hebben heerlijk bijgepraat; het was moeilijk geen al te groot beslag op hem te gaan leggen, maar ik heb afgesproken hem en zijn vrouw een keer te gaan opzoeken. Ik verheug me er al op.

Even terzijde: het woord "velogram" in het Velogrammenwerkschrift heb ik eens via Google opgezocht. De enige verwijzing die ik kreeg was naar..........het Velogrammenwerkschrift van De Joode en Drost. Juist ja, het boekje waar zij ons mee lastig vielen op de middelbare school. Overigens, mocht U niet weten waar het over gaat, dat waren grammatica-oefeningen. Verschrikkelijk!

 

3 reacties

grammatica-oefeningen breek me de bek niet open, afschuwelijk.

groet Chris

cverkaart

25 October 2008 om 08:09

Leen dit is denk ik wel een leuke site voor jouw.

http://www.art-fotografie.nl/trouwfoto's%20kleur.htm

Groet Chris

cverkaart

25 October 2008 om 08:12

Leuk werk, Chris, maar ook deze fotograaf demonstreert in zijn werk duidelijk, dat de docenten van de Fotovakschool hun werk niet beheersen. Hij heeft deze opleiding gevolgd, maar past te vaak een verkeerde belichting toe; had hij het een enkele keer gedaan, dan had het een doelbewuste daad kunnen zijn, maar nu is het gebrek aan vaardigheid door niet te weten hoe het hoort.
Leen Koper

25 October 2008 om 08:45

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.