dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

bruid

3 reacties
bruid

Ze zeggen wel eens dat ik alleen maar in het bos kan fotograferen. Dat is niet helemaal waar, al geef ik wel vaak de voorkeur aan een bosrijke omgeving. Vaak trekt een lichte plek de aandacht in een foto en wat is er nou helderder dan de lucht?

Om te bewijzen, dat ik het ook anders kan, deze foto als voorbeeld. Dit bruidspaar heb ik vorige week vrijdag gefotografeerd. Ik had mij om een of andere duistere reden van tevoren hier al op verheugd; niet te vergeefs, de bruid zag er ook uit als in een sprookje, tenminste, dat vond ik.

Deze foto is gemaakt in een tunneltje. Op zich een prima locatie, ware het niet, dat het aanzienlijk drukker met auto's was dan ik mij had voorgesteld. Het was soms bijna onmogelijk daar nog te fotograferen, zoveel verkeer kwam er langs.

3 reacties

Dan krijg je vast wel meer problemen , goed licht op 'het bruidspaar te krijgen.. Ik hou toch meer van de bruidjes in de landelijke omgeving hoor. dat hoeft natuurlijk niet altijd bos te zijn.

Ik wil graag nog even terugkomen op de link die je in een vorig blogje gaf over de pinhole fotografie.Ik ben er zeker van dat dit niet de maker was van mijn suikerklontjes foto. Dat was een Italiaan allen de naam ben ik vergeten.. een andere logger stuurde mij een filmpje van het web over de opening. maar wat ze zeiden was niet te verstaan. Zo ik ben er nog niet achter. Ik zal tzt wel eens naar de Willem 111 in Vlissingen bellen.  ik vind het altijd wel correct als je de makers van kunst of fotografie vermeld. (de foto was overigens met toestemming van de galerie gemaakt.)

Wat de pinhole fotografie betreft, een heel bijzondere site. Mooi ik weet het niet!

ik ga toch eens op zoeken wat pinhole nou precies voor fotografie is. Ja een gaatje als een spelde knop. maar verder, waarschijnlijk totaal geen mogelijkheid om te diafragmeren.

De kleuren waren ook zo zoetig.

Wat vind jij er van?

Veel dank  Marie

Riet Luteijn

23 October 2008 om 21:50

Het tunneltje geeft uitstekend licht. Je kunt er naar voren en naar achteren bewegen, meer of minder diep het tunnneltje in en zo het contrast zelf naar je hand zetten.

Wat betreft pinhole fotografie: je kunt behoorlijk wat informatie vergaren als je "pinhole camera" in"googled". Je kunt het zelfs met een geprepareerde bodydop op een digitale reflex doen.

Wat ik er van vind? Kleuren mogen zoetig zijn bij suiker.

Leen Koper

23 October 2008 om 21:56

Even nog een late reactie: Bedankt Leen ik ga eens googelen.

Die laatste zin was lachen

Marie

Riet Luteijn

24 October 2008 om 21:27

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.