dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Bruidspaar

3 reacties
Bruidspaar

Het was vandaag eens een andere trouwreportage dan anders. Het paar was deze week al "voor de wet" getrouwd. Ik moest dus naast de buitenfoto's maken 's avonds in de Gereformeerde Thomaskerk, zoals hij sinds kort heet, fotograferen. Van de buitenfoto's is hier alvast een plaatje.

Dat schept natuurlijk enorme problemen voor wat betreft het licht. Om nou alles te flitsen zag ik helemaal niet zitten; sfeerlozer licht is niet te bedenken. Nou deed zich hier nog een apart probleem voor: het  bruidspaar werd verlicht door kunstlicht en de predikant door TL-licht. Later bleek dat in Lightroom totaal geen probleem op te leveren, gewoon op het desbetreffende "knopje" klikken, maar vooraf had ik me behoorlijk zorgen gemaakt over het gemengd zijn van beide lichtsoorten.

Nou doet zich het probleem voor: door op "tungsten" te klikken worden opnamen bij kunstlicht gemaakt, volkomen neutraal van toon. En dat klopt weer niet met onze waarneming! Ik denk, dat ik alle opnamen twee keer zal moeten ontwikkelen en dan deze over elkaar heen moet leggen om uiteindelijk te bepalen in welke mate de kunstlichtopname zal moeten bijdragen aan het sfeerbeeld. Maar dat is voorlopig een zorg voor later.

3 reacties

Hoi hoi,
Ik ben maar een leek op fotografeer gebied, maar toch, prachtige foto!
Geweldig resultaat, chapeau!

Groet,
Margreet

Labyrint

18 October 2008 om 01:00

Leen je hebt je best weer gedaan hoor en verzorg je daarna ook een mooie reportage in een troualbum.

groet Chris

cverkaart

18 October 2008 om 08:08

Dank je wel Chris en Margreet; het compliment is altijd welkom. En ja, Chris, het album gaat ook door mijn handen voordat ze het zullen zien.
Leen Koper

18 October 2008 om 21:47

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.