dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Morgenlicht

4 reacties
Morgenlicht

Ik heb al eerder het gehad over het licht, dat 's morgens over het water en de oevers van de stadsgracht "glijdt". Dat is zo verschrikkelijk mooi, je houdt soms je adem in. Nou heb ik al verscheidene malen geprobeerd dat vast te leggen, maar dat blijkt ontzettend moeilijk te vangen. Waarschijnlijk is het zo mooi als je er langs loopt door de beweging en is het statisch aanzienlijk minder aantrekkelijk.

Toch denk ik, dat ik het met deze opname een beetje "gevangen" heb. Door met  verschillende lagen in diverse laagstijlen te werken, heb ik het idee van de betoverende sfeer van het ochtendlicht een beetje kunnen overbrengen. Door het inkaderen met een donkere rand onstaat een afgesloten geheel dat stilte en de intieme sfeer enigszins benadrukt.

4 reacties

 Groeten Jopie
Jopie Meerman

13 October 2008 om 21:31

Ja schitterend Leen ik kan hier erg van genieten.

groet Chris

cverkaart

14 October 2008 om 07:55

Leen,

de foto als beeld is heel mooi. Schitterend. 

Je donkere rand is een goed idee. Zelf zou ik dan kiezen voor donkerbruin en een smalle bies. Nu heb je de linkerbovenhoek vrij zwaar en de rechteronderhoek ook een flink gedeelte vrij zwaar van kleur.  Het is jouw plaat.

Ik was even nieuwsgierig voor mezelf, hoe het eruit zou zien met een smalle donkerbruine rand eromheen.

Groeten, Cathy.

katoog

14 October 2008 om 23:22

Je hebt gelijk, Cathy. Dat is inherent aan het werken met textures, maar ik ben er zelf ook niet helemaal gelukkig mee. Ik vond het echter toch zo'n leuk seizoensbeeld, dat ik het toch maar geplaatst heb.
Leen Koper

16 October 2008 om 23:50

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.