dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

Zo, het is weer even geleden dat ik dit weblog bijwerkte. Het is op het moment veel te druk, vind ik.Maar ja, dat duurt nog een aantal weken; straks is het weer een stuk rustiger.

Kunt U zich nog herinneren, dat ik het had over een bruid met een fantastische jurk? Nou, hier is ze, enigszins in close-up. Je moet er natuurlijk van houden, maar toevallig hou ik er wel van. Van de jurk, bedoel ik natuurlijk.

Ik vind het licht zo prachtig op deze jurk vallen; nergens is het uitgebleekt, dank zij mijn Fuji camera. Ik durf te wedden, dat alle Canons en Nikons  en wat dies meer zij, hier mee de mist in gegaan waren. Die hadden van het witte jasje niets over gelaten dan een witte vlek. Ik heb het in Photoshop nog een keer gecontroleerd en nergens is het 255, 255,255, het kenmerk van iets wat volkomen uitgevreten is en geen enkele doortekening meer vertoont.

Daarnaast is het licht zelf ook prachtig. Een beetje een Vermeer-achtige diffuusheid, maar toch krachtig genoeg om goed gericht te zijn. Het kwam schuin van boven binnenvallen, echt ideaal, en ondanks dat het vrij donker was heb ik toch een lichtje in de ogen kunnen behouden. En, dat lichtje is essentieel. Je ziet vaak van die "dooie" ogen. Meestal een teken dat de fotograaf of zijn vak niet verstaat of niet opgelet heeft.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.