dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Kwaad

5 reacties

Vandaag ben ik even kwaad geweest. Eigenlijk ben ik nog steeds kwaad op die rot banken. En ik maar denken, dat ik  bij een bank zat die meedenkt. Nou, mooi niet!

Ik had vandaag een paar duizend euro in contanten nodig en ging dat bij de bank ophalen. Geen probleem, zolang het maar op je rekening staat. Nou bleek, dat op een paar euro na niet het geval te zijn. En kreeg ik dus mijn geld niet. Logisch zult U zeggen. Maar niet als je nagaat dat ik op aanraden van mijn zakelijk beheerder het honderdvoudige van dat bedragje voor een tijdje vast had gezet bij dezelfde bank!

Nu vond men het nodig mij als een armoezaaier die geen geld heeft weg te sturen!  Regels meneer.... Ze zijn daar zo stompzinnig, dat de regels zo heilig zijn, dat ze voor het gezond boerenverstand gaan. Ik heb dus besloten, dat ik mijn saldo bij de ING niet langer wil laten staan. Ik heb dus direct mijn rekeningen opgezegd, alles laten overboeken naar mijn rekening-courant om het, zodra ik even tijd heb, het bij een andere bank te stallen. Als een bank dusdanig kortzichtig gedraagt, kan ik ook niet verwachten dat ze verantwoord met mijn geld omgaan.

Vinden ze het raar, dat de meeste mensen zich negatief opstellen ten opzichte van banken? Zeker als je de daar heersende graaicultuur bekijkt. Heeft U het als directeur niet goed gedaan? Jammer, dan nemen we afscheid en krijgt U een paar miljoen mee....Anders laat U toch gewoon een riante afscheidsbonus in uw contract opnemen? En als U iets uitgedacht hebt? Een paar miljoen goed genoeg? Dan kijken we later wel of het iets oplevert. En dan liefst net zoals die Amerikaanse directeur, die had de boel naar de verdommenis geholpen en kreeg als "beloning", midden in de kredietcrisis, nog zo'n dikke 50 miljoen mee.

WALGELIJK!!!!!

U merkt het, ik ben nog steeds kwaad!

5 reacties

Niet doen Leen, niet doen.. je niet zo boos maken. Maar ik snap je wel hoor. Want wij zeggen dagelijks tegen elkaar:we worden constant belazerd, in welke vorm dan ook.

En die banken ? Die weten pas goed dat geld een doodgewoon product is waar je veel winst op kunt maken. En wij, domme mensen, geloven nog steeds dat geld iets is waar je hard voor hebt gewerkt, zuinig mee om goed, waar je blij mee bent, uitdeelt, en helaas soms nodig hebt om iets mee te betalen.

Is je bloeddruk een beetje gezakt nu ?Kus

Jopie Meerman

02 October 2008 om 18:20

Jopie, ik ben nog steeds uitermate pissig. Het is toch geen manier om als een schooier wegestuurd te worden terwijl je vele malen het gevraagde op de bank hebt staan!

Vroeger kende je de mensen, nu moest ik zelfs drie keer mijn naam zeggen tegen dezelfde lummel en toen wist hij het nog niet. De ING weet donders goed, dat zij de mensen van zich vervreemd heeft: vorig jaar werd er zelfs in het kader van een charme-offensief iemand op me af gestuurd die zijn excuses kwam maken voor de weinig charmante manier waarop ze mij in het verleden behandeld hebben. Blijkbaar hebben ze niets geleerd, het was gewoon een facade, want ze zijn nog steeds even hooghartig.

Leen Koper

02 October 2008 om 22:54

Ja Leen in dit wereldje draaid alles om de poen maar ik kan je goed begrijpen hoor, ik zou zelf ook zo reageren denk ik.  Groet Chris

 Poen


    Poen, poen, poen, poen
    De een zegt geld, de ander money, maar wij zeggen poen
    Poen, poen, poen, poen
    't Zal je gedacht zijn wat je allemaal met poen ken doen
    Je hoort vaak zeggen dat geluk niet zo te koop is
    Maar geld doet wonderen en vooral als 't een hoop is
    Poen, poen, poen, poen
    Poen, poen, poen, poen, poen poen

Een duppie is een beissie, een kwartje is een heitje
Een gulden is een piek en een rijksdaalder heet een knaak
Een tientje is een joetje, vijfentwintig is een geeltje
Maar hoe heet nou een lap van honderd gulden, meier, raak

Een jongen is een gozer, een meissie is een grietje
Ze doft zich lekker op wanneer ze aan de scharrel gaat
Een kleurtje op d're waffel, wat poeier op d'r snufferd
D'r gozer zegt verliefd: "Nou ben je net een pijpie kruit"

Je hoort vaak zeggen dat geluk niet zo te koop is
Maar geld doet wonderen en vooral als 't een hoop is
Poen, poen, poen, poen
Poen, poen, poen, poen, poen poen

cverkaart

03 October 2008 om 08:34

Leen,

misschien heb je het item over Fortis in mijn weblog ook gelezen. Afgelopen week heb ik het er in gezet. 

Ik wilde een bedrag lenen. Voor de keuken in het huis van Arthur. Mijn huis, verhypoteekt bij Fortis zou later in dat jaar in de verkoop komen. Ik ging immers samenwonen met Arthur in Arthur's huis.  Nee, ik kreeg geen geldlening bij Fortis. Ja, ze wisten dat ik een huis met overwaarde had, maar regels zijn regels. Toen ging ik naar de Rabobank. No problem. Gewoon een lening voor wat ik nodig had. Toen later in dat jaar  mijn huis in de verkoop gezet. Binnen eén maand verkocht. Nee, antwoordde Arthur op het telefonische verzoek van Fortis of ik met het vrijgekomen geld aan een produkt bij hun bank wilde besteden. Nee, zei Arthur, Cathy is nu niet thuis, maar dat zal ze zeker niet willen. Ik heb heel de rekening leeggehaald en alles bij de rabobank gebracht. Maar ik vertrouw geen enkele bank. Sorry. En wat ik dan lees in jou item Leen, dat is toch een voorbeeld van ambtelijk gezeur. Het geld is er toch. Kinderachtig gedoe van een bank, misschien is het wel de rabo Smile geeft niet hoor.

Succes.

Groeten, Cathy. 

katoog

03 October 2008 om 22:56

Cathy, ik kan me jouw chagrijn ten opzichte van Fortis indenken. Wel leuk, dat deze week op Fortis wraak genomen is....Tong uitstekend

Laat Wouter Bos als nieuwe baas maar eens flink de bezem door de leiding halen. Dan zij  de uitvreters in ieder geval weg. En ZONDER een zak geld toe te krijgen.

Leen Koper

04 October 2008 om 18:36

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.