dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Afgedraaid

2 reacties

Afgedraaid voel ik me. Gisteren had ik een reunie van  mijn oude HBS van zo'n 45  jaar geleden. Een treffend en soms ook roerend weerzien met velen na al die jaren. Ik had een vrij hoog rollatorgehalte verwacht, maar dat bleek helemaal niet zo; blijkbaar zijn wij van een bijzonder stevige generatie.

De school stond in IJmuiden. Toendertijd een smeltkroes, waar iedereen in terecht kwam die een toekomst zocht bij o.m. Hoogovens, vooral door de uitstoot uit de landbouw. Zeeuwen, Friezen, Brabanders en Groningers, alles door elkaar gemixt en dat resulteerde in een heel hechte en -het belangrijkste- een absoluut klassenloze maatschappij. Ondanks dat er een aantal uitermate geslaagde mensen uit de zaken- en amusementswereld tussen bevonden, die klassenloosheid was nog steeds onverminderd aanwezig. En, dat is een heel groot goed; dat heb ik nogal eens anders meegemaakt!

Ik was benoemd tot OCF, Onbezoldigd Chef Fotografie. Ik had twee assistenten en een fantastische medewerker, Adrie de Vos, collega-fotograaf die aangeboden had om voor mij eens te fotograferen zodat ik ook nog iets aan deze bijeenkomst had. Nou komt natuurlijk voor mij nog de enorme klus van het sorteren en converteren van alle honderden bestanden tot een redelijk geheel waarvan iedereen naar believen zijn eigen foto's van kan printen. En, ik denk, dat er voldoende materiaal voor is, iedereen staat er volgens mij wel een keer of vijf op.

Je gaat toch goed merken dat het 45 jaar geleden was, dat je als vrolijke jongeman rondsprong. Vandaag ga ik eerst maar even uitrusten. Zoals in de aanhef staat: ik voel me afgedraaid.

2 reacties

Goedemorgen!

Meer zo'n gevoel dus...Maar een reunie is wel gezellig, het geeft je een "jong opnieuw" gevoel, vind ik zelf.
Fijne Zondag en maak er een echte "rustdag" van.  Groeten Jopie Lachend

Jopie Meerman

28 September 2008 om 11:49

Dank je wel Jopie; alleen de ruine die ik was is wel weer opgebouwd! Ik had inderdaad het gevoel van jouw plaatje: uitgewoond.
Leen Koper

28 September 2008 om 22:56

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.