dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

0 reacties

Sommige klanten blijven maar terugkomen. Nou vind ik dat, begrijpelijkerwijs, niet erg, maar dit is weer zo'n "geval".

Ik heb van de ouders indertijd de trouwreportage gemaakt, een leuke reportage, al zeg ik het zelf. Sindsdien zie ik ze met enige regelmaat terug om een foto van de kinderen te laten maken. Dit is de laatste, een jongetje dat overal met mee wil doen, een jongetje dat overal even bij nadenkt en, een beetje een verlegen meisje, dat duidelijk de zorg voor haar broertjes tot haar taak rekent. Tenminste, dat is hoe ik hun gedrag interpreteer in de korte periode dat ik ze mag fotograferen.

Ik mag het graag doen, kinderen van die leeftijd buiten fotograferen. In de studio is het ook aardig, maar buiten vind ik altijd mooier. Bovendien, kinderen voelen zich dan ook meer op hun gemak, waardoor je toch betere foto's krijgt.

Alleen, het fotograferen buiten brengt zijn eigen risico's met zich mee. Het weer is altijd een ongewisse factor en het licht kan soms verstek laten gaan. Soms is het contrastloos bewolkt en soms is het licht veel te hard. het is dan de taak van de fotograaf om alles keurig binnen de speelruimte van de sensor te doen belanden.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.