dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

nostalgisch

2 reacties
nostalgisch Een deel van de oogst van vanmiddag. Eerst had ik het plaatje in kleur staan, maar het kon mij maar niet bekoren. Na er een tijdje naar gekeken te hebben heb ik hem eens in sepia uitgeprobeerd. Dat was de oplossing! Zo kreeg de opname, mede door de nostalgische kleding van de bruidsmeisjes, een uitermate fraai, tijdloos karakter.

2 reacties

Mooi Leen die engeltjes in zwart / wit al noem jij het sepia.

Maak je nooit geen foto's in de studio, dus gewoon binnen? En doe je ook aan pasfotofotografie?

groet Chris 

cverkaart

22 September 2008 om 07:54

Chris, als je het afdrukt, dan heeft het een lichte bruine tint. Dat je dat niet ziet, ligt aan je niet gecalibreerde beeldscherm. Op mijn laptopje is het ook zwart-wit; ook dat is niet gecalibreerd. Standaard staan alle beeldschermen met een te hoog contrast en te helder afgesteld. Dat is logisch, want dan verkopen ze er meer, want een goed gecalibreerd scherm ziet er erg "saai" uit.

Ik maak zeker wel foto's in de studio, ze staan ook regelmatig op mijn weblog, maar aangezien natuurlijk licht zo vreselijk veel mooier en gevarieerder is dan kunstlicht maak ik daar veel liever gebruik van. De meeste collega's doen dat niet, want het is ook veel en veel moeilijker; die kiezen liever de veiligheid van de standaard verlichting in de studio.

Gelukkig maak ik geen pasfoto's. Ik moest een paar duizend euro investeren wilde ik aan de nieuwe eisen kunnen voldoen en ze moeten zo afgrijselijk lelijk zijn.....Ik ga niet investeren om lelijke foto's te maken!

Leen Koper

22 September 2008 om 09:14

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.