dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

2 reacties
Hier is mijn kleine "Chineesje" weer. Nog even een plaatje; het is de foto die de ouders uitgezocht hebben om hun wand te sieren. Ik ben het niet helemaal eens met hun keuze,maar ja, dat heb je wel meer. Mensen vallen soms op een gezichtsuitdrukking of een manier van kijken, terwijl je zelf een andere gekozen zou hebben om bijvoorbeeld compositorische redenen. In geval van opdrachtwerk is de mening van de klant altijd doorslaggevend, al kost het soms wel eens wat moeite.

2 reacties

Leen even een vraagje, als je foto's maakt en je plaatst ze hier in je weblog moet je ze verkleinen daarom neem ik aan dat je het orineel ook bewaar want als je van de verkleining een vergrote foto gaat maken is de kwaliteit niet goed meer. Klopt he?

groet Chris

Ik heb Fhotoshop Elements 6 aangeschaft maar moet het nog installeren en ook heb ik er de digitale cursus bij, ben benieuwd hoe het zal gaan.  

cverkaart

18 September 2008 om 09:25

Ja, als ik ze verklein om op mijn weblog te zettten (meestal 600x400px) dan sla ik ze daarna op met "save for web". Het originele bestand bewaar ik altijd. Ik heb dan ook heel wat DVD's met bestanden.

Wekom in de wereld van Photoshop! Gefeliciteerd. Bereid je voor op een vrij steile leercurve, maar als je eenmaal de basisbeginselen onder de knie hebt, dan is de rest steeds beetje bij beetje goed te doen. Als je vragen hebt, mail me maar.

Leen Koper

18 September 2008 om 18:02

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.