dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Lekker tegendraads zijn

2 reacties
Lekker tegendraads zijn

Er is gelukkig een merk dat (een beetje) tegen de stroom inroeit. Iedereen brengt maar steeds camera's uit met al maar meer megapixels en steeds grotere zoombereiken. Panasonic doet dat ook, maar daarnaast hebben ze ook camera's waarbij ze niet meedoen aan de megapixel en zoomrace. Zo lanceerden ze onlangs de nieuwe LX-3, de opvolger van de LX-2 die ik heb.

De camera heeft nog steeds 10 mpx en in plaats van een 28-105, die de LX-2 had, heeft deze een 24-60 Leica zoomlens. Weliswaar een achteruitgang in het telegebied, maar een aanzienlijke uitbreiding in het groothoekbereik. Het lijkt misschien weinig, die 4 mm, maar neem maar van mij aan, dat het heel wat scheelt. Bovendien is er nog een voorzetlens verkrijgbaar, waardoor een verbazingwekkende 18 mm. ontstaat. Alsof het nog niet genoeg is, is het afgelopen met het achterlijke met gestrekte armen fotograferen, want er is een aparte zoeker leverbaar! O, ja, en de lichtsterkte van het objectief is ook nog eens verhoogd.

Blijkbaar heeft Panasonics marketingafdeling goed geluisterd naar "echte" fotografen. Fotografen, die naast hun reflexcamera ook nog een leuk speeltje voor in hun vrije tijd willen hebben. maar dan wel met RAW en een uitstekende lens die behoorlijk lichtsterk is. En, daaruit blijkt nog maar eens, dat een beetje tegendraads zijn best wel loont.

Oh ja, en ik wordt voor deze reklame niet betaald. Zelfs niet met een LX-3.

2 reacties

Hoi Leen,

konijnenberg heeft nog geen prijs staan van dit wondertje. Wel leuk is de laatste regel. 

De goede beeldkwaliteit wordt onder andere bereikt door de toepassing van een nieuw ontwikkelde sensor. De Panasonic Lumix DMC LX3 beschikt over 10 megapixels en een 1/1.63 inch CCD. De sensor, die 40% meer gevoelig is en 35% meer kleurverzadiging biedt dan andere 10 megapixel sensoren, is speciaal ontworpen voor dit nieuwe model. Dankzij deze grote sensor was het mogelijk om elke pixel ongeveer 45% groter te maken. De CCD is ook uitgerust met een grote buffer, waardoor ruis tot een minimum wordt beperkt.

aaveewee 

aaveewee

27 July 2008 om 09:40

De prijs zal ongeveer 375 euro bedragen. In het UK kost hij 300 pond en dat is omgerekend net zoveel als de huidige LX-2. Dus geen verhoogde prijs, eerder een verlaagde, want de LX-2 kostte bij introductie nog 449 euro.

Een persbericht en een volledige beschrijving kun je vinden op: http://www.dpreview.com/news/0807/08072102panasoniclx3.asp

Leen Koper

27 July 2008 om 22:12

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.