dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Jamaica, New York

0 reacties

Weest niet bevreesd, uw blogger gaat niet emigreren! Maar soms wordt je wel eens nieuwsgierig als de statistieken van je website nakijkt. Regelmatig kom ik daar als plaats van herkomst tegen: Verizon, Jamaica, New York. Nou weet ik, dat Verizon de internetprovider is en eens even googelen bracht mij bij Wikipedia, de online encyclopedie.

Het bleek, dat Jamaica -onderdeel van de wijk Queens- niets met het gelijknamige eiland (bekend van zijn rumbonen, bobsleeteam en reggae) te maken heeft, maar dat de naam afgeleid is van "Jameco", een plaatselijke indianenstam. "Jameco" schijnt "bever" te betekenen in de Algonquin taal. En toeval, een van mijn internetkennissen gaat elk voorjaar kanovaren in het Algonquin natuurreservaat. De eerste link! De tweede is eenvoudig: in 1656 stond het onder Nederlands gezag tot de Engelsen het overnamen. Het heette toen "Rusdorp". In de straatnamen kom je ook echt Nederlands klinkende namen tegen als "Brinkerhof", Van Wyck" en "Sanders", terwijl in de engelse tijd gekenmerkt wordt door plaatsnamen als "Waltham" en "Liverpool", twee plaatsen waar ik ook met enige regelmaat geweest ben  Het is nu een smeltkroes van nationalteiten; nadat het aanvankelijk een voornamelijk "afro american" plaats was, is het nu ook een concentratie van allerlei volkeren, Arabieren, Indieers en....Russen. Is het toch weer "Rusdorp" aan het worden! Om met Louis van Gaal te spreken:"Zo is de cirkel weer rond".

Toch leuk om te zien wat je allemaal via zoiets eenvoudigs als je teller op je website te weten kan komen. Alleen, wie zou nou toch die regelmatig terugkerende bezoeker zijn uit Jamaica, New York?

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.