dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Op grote hoogte

2 reacties
Op grote hoogte

Op grote hoogte bevond ik mij vandaag. En dan bedoel ik niet zo maar op een trapje, nee, bovenin een kerktoren. Er moest een kerkklok gefotografeerd worden in Noordwelle en die dingen plegen hoog boven in de toren te hangen. En weet U wat het stomste is: IK HEB NIET EENS EVEN NAAR BUITEN GEKEKEN! Gewoon vergeten.....stom he?

Dan sta je bij zo'n klok waar vroeger het hele leven in zo'n dorp om draaide. De klok waar eertijds het begin van de dagelijkse arbeid mee aangekondigd werd, waar men het einde van de werktijd mee hoorde, waar dood en geboorte mee medegedeeld werden. Kortom, de klok die het leven begeleidde of bepaalde.

Na het beklimmen van drie verschillende zwiepende ladders was ik eindelijk bovenin geraakt, ladders die belist niet ARBO-goedgekeurd waren en dan, dan maak je ineens mee, dat de klok half drie slaat. En dat op een halve meter van je hoofd! Wat een ongelooflijk hard geluid. Dat het waarschijnlijk een "welluidende" klank was, nou, daar had ik even geen boodschap aan!

Enfin, ik heb weer een plaatje voor U!

2 reacties

Wat ik dan weer zou willen weten is de ouderdom van zo'n klok en het gewicht, weet jij dat toevallig? En ik vind de balk waar ie aan hangt er nou niet bepaalt geweldig safe uitzien maar dat kan gezichtsbedrog zijn. Ik kijk daar naar als werktuigkundig constructeur (in ruste).

groet Chris 

cverkaart

11 July 2008 om 08:02

Chris, ik weet het niet. Ik weet wel, dat deze  klok door de Duitsers indertijd meegenomen is om omgesmolten te worden. Maar, vrijdag zie ik de opdrachtgever weer en dan zal ik het hem vragen.

Overigens, de constructie kan, denk ik, wel wat hebben. Per slot van rekening hangt hij al dik 60 jaar zo.

Leen Koper

13 July 2008 om 00:55

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.