dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Lord

2 reacties
Lord Dit plaatje doet mij onwillekeurig steeds denken aan de uitdrukking "the lord of the glen" (de Heer van het Dal, een slechte vertaling, maar ik weet zo gauw geen betere). Ik weet niet waar die kreet vandaan komt, waarschijnlijk een of andere tv-serie. Dat spookt al sinds ik die opname maakte door mijn hoofd. Ik vind het wel leuk en erg toepasselijk, maar weet iemand soms waar die uitdrukking vandaan komt?

2 reacties

Beste Leen,

Was zo eens even aan het snuffelen in jouw weblog.

  Wat een mooie foto's toch!

 Ook prachtig, de schot in zijn fraaie kilt ( stond hij er toevallig) Maar de uitdrukking Lord of the glen is gedeeltelijk waar. Het betreft de t.v.-serie Monarch of the glen, wat jaartjes geleden bij ons hier een topper. Susan Hampshire speelde de lady of the glen. Molly. je kunt monarch of the glen googlen en je bent helemaal op de hoogte.

Hartelijke Groeten Janneke Boot en Jac Voermans

 

voermjac

30 April 2008 om 16:38

Ja natuurlijk. Bedankt. nu kan ik het mij ook herinneren. Een prachtige serie waarvan ik helaas te weinig afleveringen gezien heb.

Overigens, het is geen "echte" Schot. Het is een Nederlander die met een Schotse trouwde en daartoe tartan droeg. En, ik mocht de trouwfoto's maken.

Leen Koper

30 April 2008 om 18:19

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.