dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

2 reacties

Afgelopen zaterdag kwamen deze broer en zus voor mijn camera. Een leuk plaatje, vind ik. Maar het meest opvallende vind ik, dat voor dit dubbelportret nauwelijks enige correctie nodig is. De resultaten van mijn camera zijn dusdanig, dat het er qua kleur en contrast prima uitrolt in RAW. dat is uitzonderlijk, want ik gebruik ook een Nikon en daar moet nogal een en ander op gecorrigeerd worden.

Maandag heb ik bij de foto van het koor weer een Nikon-opname gemaakt om er zeker van te zijnn. Je kunt geen risico's nemen, vind ik. Nou, je had het resultaat  moeten zien vergeleken met Fuji. Onvoorstelbaar! De Nikon opnamen zijn nagenoeg onbruikbaar, hele partijen zijn onherstelbaar uitgebleekt.

2 reacties

Het viel mij ook eens op dat op een feest iemand met een prachtige, nieuwe, digitale Nikoncamera best beroerde foto;s had gemaakt. Dat was voor mij reden om gewoon mijn ouwe, niet-digitale spiegelreflex van onbekend merk aan te houden. Zou Nikon in het algemeen gewoon niet zo goed zijn?
Lizdog

23 April 2008 om 21:28

Het bezit van een goede Nikon camera zegt niets over 's mans capaciteiten als fotograaf. Net zoals een gode vulpen iemand niet tot een goede schrijver maakt. Nikon maakt uitstekende camera's, maar als je er niet mee om kunt gaan.....Ik heb het hier over een camera waar ik mee werk (Fuji S5) die een uitzonderlijke sensor heeft met een enorm groot dynamisch bereik. Daardoor zullen de lichte partijen lang zo snel niet uitbleken en dat was hier het geval: waar de Fuji zonder problemen het contrast overbrugde, kon de Nikon het contrast niet aan. Alleen, velen vinden het maar een matige camera, want "hij heeft maar 6 megapixels". Ze beseffen alleen niet, dat 6 superieure megapixels een stuk beter beeld geeft dan 12 matige.
Leen Koper

23 April 2008 om 21:53

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.