dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Nieuwe camera en megapixels

0 reacties

het schijnt, dat Nikon na haar revolutionaire D3, een camera met een "full frame", d.w.z. een sensor die net zo groot is als bij film, 24x36mm, een nieuwe camera op stapel heeft staan. Zo kort na elkaar een lancering van een nieuwe camera zou een regelrechte sensatie zijn. Nu schijnt het te gaan om een camera met 24(!) megapixels. Dat is iets ongelooflijks! Slechts een jaar of zes geleden was een 6 megapixel camera al iets geweldigs, maar het schijnt steeds verder te moeten.

Toch, voor de meeste toepassingen is een 24 mpx camera een geweldige "overkill". Er is een gigantische hoeveelheid informatie beschikbaar, waar je voor de meeste toepassingen niets aan hebt. De informatie over die nieuwe sensor vindt u hier: http://photoclubalpha.kilpatrickmedia.net/2008/04/16/nikon-d3x-244-megapixel-sensor-leak/ ,al is het wel engelstalig.

Dan is daarnaast nog het probleem van de verwerkingssnelheid van dergelijke enorme bestanden en wat dacht U van het opslaan ervan? Nu wordt geheugen wel steeds goedkoper, maar dan kun je voor elke trouwreportage wel een aparte harde schijf aanschaffen!

Ik zal hier voorlopig niet aan meedoen. Ik hou het bij mijn huidige camera's en pas als zo'n camera aan het einde van zijn "life cycle" gekomen is zal ik er eens over nadenken. Dan is hij in ieder geval een heel stuk goedkoper geworden.....

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.