dagboek van een fotograaf

Welkom op het weblog van Fotografie Leen Koper

Photography with love

0 reacties

Vandaag, op weg terug van een bezoek aan mijn schoonmoeder in het ziekenhuis, had ik ruimschoots de tijd in de diverse files om na te denken over de  richting waarin ik wil, dat mijn fotografie zich ontwikkelen gaat. De foto bij het vorige artikeltje van dit blog is denk ik toch de richting waar mijn grote liefde naar uitgaat. "Impressionistische" fotografie heeft mij altijd al getrokken en nu ik mijzelf van plan ben te pensioneren vermoed ik dat dat de richting wordt.

Ik ben daar al eens eerder me bezig geweest. Een aantal jaren geleden, rond 2000 was ik al bezig met de impressionistische fotografie, maar toen ontbrak de juiste film nog. Een aantal opnamen vindt U nog steeds in de galerie van mijn "award winning" foto's. Ik ben daar toen, tegen beter weten in, in opgegaan voor mijn Fellowship. (Dat is de hoogste kwalificatie die in fotografenland is te bereiken; ik zit er nog steeds een graadje onder) Natuurlijk gezakt, immers, de techniek stelde zulke hoge eisen aan de film, dat moest wel mislukken. Nu, in het digitale tijdperk is het voor mij een fluitje van een cent om het gewenste contrast te krijgen wat toen niet mogelijk was.

Ik was toen zwaar onder de indruk van een Amerikaanse collega met de mooie naam Robert Love en de nog mooiere websitenaam: http://www.photographywithlove.com/ Kan het nog mooier? Ik heb toen ijverig met de man gecorrespondeerd -en met andere fotografen in deze stijl- maar door een computercrash en een tijdelijk andres gerichte belangstelling was ik het adres kwijtgeraakt. Kort geleden herinnerde ik mij hem weer, maar kon niet op zijn naam komen. Vandaag wist ik het ineens weer en ik heb zijn website weer eens bezocht. Wat viel dat tegen! Waar ik vroeger bewondering voor had, dat vond ik nu maar heel matig. Een deel van zijn foto's had ik niet eens durven afleveren. Slechts een paar foto's vind ik nu nog "redelijk leuk" en die stonden er 10 jaar geleden ook al op. Blijkbaar ben ik zelf vooruitgegaan; een andere verklaring weet ik er niet voor.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.